Συρία: Υπέρ του διαλόγου κυβέρνησης – αντιπολίτευσης ο Ροχανί

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2013, 03:14
Συρία: Υπέρ του διαλόγου κυβέρνησης – αντιπολίτευσης ο Ροχανί
Ο Ιρανός πρόεδρος Ροχανί προτείνει να ενισχυθεί ο διάλογος του καθεστώτος Άσαντ με την αντιπολίτευση και δεν αποκλείει συνάντησή του με τον πρόεδρο Ομπάμα.

Ο νέος Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί δήλωσε ότι είναι «έτοιμος να (...) διευκολύνει το διάλογο» στη Συρία ανάμεσα στο καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ και την αντιπολίτευση.

«Η κυβέρνησή μου είναι έτοιμη να συμβάλει στη διευκόλυνση του διαλόγου μεταξύ της συριακής κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης», δήλωσε ο Ιρανός πρόεδρος σε ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη στο δικτυακό τόπο της αμερικανικής εφημερίδας Washington Post.

Ο Χασάν Ροχανί μιλώντας δε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC δεν απέκλεισε και μια συνάντηση με τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ που θα διεξαχθεί τη ερχόμενη εβδομάδα στη Νέα Υόρκη εάν υπάρξουν «οι απαραίτητες προϋποθέσεις», όπως αναφέρθηκε.

«Τίποτα δεν είναι αδύνατο στην πολιτική. Εξαρτάται από τις προϋποθέσεις», δήλωσε ο Ροχανί εν μέσω εικασιών για μια πιθανή αλλά ιστορική συνάντηση των δύο προέδρων την επόμενη εβδομάδα στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΑΜΠ

Επιμέλεια: Απόστολος Αγιοστρατίτης

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2013, 03:14