Συρία: Κερδίζουν έδαφος οι Κούρδοι-Ελέγχουν οδό ανεφοδιασμού των τζιχαντιστών

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2014, 15:20
Συρία: Κερδίζουν έδαφος οι Κούρδοι-Ελέγχουν οδό ανεφοδιασμού των τζιχαντιστών
Οι κουρδικές δυνάμεις έθεσαν σήμερα υπό τον έλεγχό τους μια οδό ανεφοδιασμού ζωτικής σημασίας για την οργάνωση Ισλαμικό Xαλιφάτο, την ώρα που συνεχίζονται οι μάχες για την κατάληψη της συριακής πόλης Κομπανί, θέατρο συγκρούσεων εδώ και σχεδόν δύο μήνες.

«Οι YPG εξαπέλυσαν μια επίθεση στις 03:00 τα ξημερώματα στον δρόμο Χάλαντζ-Κομπανί, νοτιοανατολικά της πόλης και απέκοψαν αυτή την οδό ανεφοδιασμού του ΙΚ με όπλα και μαχητές», δήλωσε ο Ράμι Άμπντελ Ράχμαν, ο επικεφαλής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Αναφερόταν στις Μονάδες Προστασίας του Λαού, της κύριας κουρδικής πολιτοφυλακής που υπερασπίζεται το Κομπανί από την έναρξη της επίθεσης των τζιχαντιστών την 16η Σεπτεμβρίου.

«Είναι μία από τις κύριες οδούς από τις οποίες περνούν οι ενισχύσεις των τζιχαντιστών από τη γειτονική επαρχία Ράκα», διευκρίνισε ο Άμπντελ Ράχμαν, υπογραμμίζοντας ότι πλέον ο δρόμος αυτός βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Κούρδων.

Το Ισλαμικό Χαλιφάτο περνά τακτικά ενισχύσεις από την επαρχία Ράκα, κυρίως μετά την έναρξη των αεροπορικών επιδρομών από τον διεθνή συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ.

Εξάλλου σε μάχες μεταξύ των Κούρδων μαχητών, που πλέον έχουν την υποστήριξη των Πεσμεργκά από το Ιράκ, και των τζιχαντιστών έχασαν σήμερα τη ζωή τους 16 μέλη του ΙΚ σε πολλές περιοχές του Κομπανί.

Περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους τζιχαντιστές, έχουν χάσει τη ζωή τους στη συριακή αυτή πόλη από την έναρξη των συγκρούσεων, με τους Κούρδους να έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να απωθήσουν το Ισλαμικό Χαλιφάτο χωρίς όμως να έχουν καταφέρει να θέσουν υπό τον πλήρη έλεγχό τους το Κομπανί.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2014, 15:26