Μια οκταμελής οικογένεια σκοτώθηκε το Σάββατο από αυτοσχέδιες βόμβες-βαρέλια που έριξαν συριακά αεροσκάφη σε πόλη της νότιας επαρχίας Νταράα, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Η οικογένεια αποτελούνταν από τους δύο γονείς και τα έξι παιδιά τους ηλικίας δύο, οκτώ, δέκα, 11, 12 και 13 ετών.

Ένας άλλος άνδρας σκοτώθηκε από αεροπορική επίθεση με βόμβες-βαρέλια σε άλλο σημείο της επαρχίας, ανακοίνωσε το Παρατηρητήριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βίντεο που τραβήχτηκε στην Νταέλ δείχνει άνδρες να μεταφέρουν ό,τι απέμεινε από τις σορούς της οικογένειας. «Αυτό είναι ό,τι απέμεινε από την οικογένεια. Που είναι η αραβική τιμή κατά τον ιερό μήνα του Ραμαζανίου; Αυτό συμβαίνει στα παιδιά», ακούγεται να λέει ένας άνδρας.

Οι συριακές καθεστωτικές δυνάμεις έχουν τον έλεγχο της πόλης Νταράα, αλλά η επαρχία είναι διχασμένη: την μισή ελέγχουν οι καθεστωτικοί και την υπόλοιπη οι αντάρτες.

Το καθεστώς του Μπασάρ Αλ Άσαντ έχει στραφεί σε ένα ασυνήθιστο όπλο, τα βαρέλια γεμάτα εκρηκτικά και καύσιμα που πέφτουν από ελικόπτερα και προκαλούν εκτεταμένες καταστροφές λόγω της μεγάλης χωρητικότητας των δοχείων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης