Το συριακό καθεστώς αρνείται πως πραγματοποιήθηκε επίθεση με τοξικά στην πόλη Ιντλίμπ και υποστηρίζει πως «ανατινάχτηκε αποθήκη χημικών των ανταρτών».

Συγκεκριμένα, υψηλόβαθμος αξιωματικός του συριακού στρατού, κατά τη διάρκεια δηλώσεων του, φέρεται να αρνήθηκε, πως ο στρατός εξαπέλυσε επίθεση με τοξικό αέριο εναντίον περιοχής που τελεί υπό τον έλεγχο των ανταρτών στη βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυτό δεν συνέβη και δεν θα συμβεί ποτέ, ούτε τώρα και ούτε πριν», δήλωσε ο αξιωματικός του στρατού ο οποίος θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του.

Η αντιπολίτευση από την πλευρά της κατηγόρησε τη συριακή Πολεμική Αεροπορία πως βρίσκεται πίσω από την επίθεση, ενώ Σύρος αξιωματικός είπε πως οι αντάρτες «είναι εκείνοι που χρησιμοποιούν τοξικά αέρια εναντίον αμάχων για να ενοχοποιήσουν τον συριακό στρατό».

Άλλοι ακτιβιστές υπογράμμισαν, πως ο πύραυλος έπληξε το νοσοκομείο όπου νοσηλεύονταν τραυματίες της επίθεσης από τις αεροπορικές επιδρομές στο Χαν Σεϊχούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης: Συρία: Στους 58 οι νεκροί από την αεροπορική επιδρομή με τοξικό αέριο – Βομβαρδίστηκε και το νοσοκομείο

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης