Τη σημασία της αλληλεγγύης και της συνεργασίας μεταξύ των εθνών για να ξεπεραστεί η πανδημία της COVID-19 υπογράμμισαν οι πρόεδροι της Σλοβενίας και της Ιταλίας, Μπόρουτ Πάχορ και Σέρτζιο Ματαρέλα αντίστοιχα, στη διάρκεια της χθεσινής τηλεφωνικής τους επικοινωνίας.

Σε ανακοίνωση του γραφείου του κ. Πάχορ επισημαίνεται ότι οι δύο πρόεδροι «εξέφρασαν τη λύπη τους για το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) δεν κατάφερε να ανταποκριθεί νωρίτερα και αποτελεσματικότερα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πρόεδροι υπογράμμισαν, επίσης, την υποστήριξή τους στα μέτρα που έλαβαν οι κυβερνήσεις των χωρών τους, καθώς και στις προσπάθειες που καταβάλλονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

«Το ΝΑΤΟ, καθώς και η ΕΕ, αμφισβητούνται και δεν είναι σαφές τι θα συμβεί μετά την κρίση. Γι’ αυτό είναι βασικό να διατηρήσουμε τις δημοκρατικές αξίες και την αίσθηση της κοινότητας» αναφέρεται στην ανακοίνωση του γραφείου του Σλοβένου προέδρου.

Οι κ.κ. Πάχορ και Ματαρέλα αντάλλαξαν πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση στις χώρες τους, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα διατηρηθούν οι θετικές τάσεις των ολοένα και χαμηλότερων αριθμών μόλυνσης από τον κορωνοϊό και ότι σύντομα θα ανασταλούν τα περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Σλοβενία είναι πρόθυμη να βοηθήσει την Ιταλία προσφέροντας τον απαραίτητο εξοπλισμό ατομικής προστασίας και υγειονομικό προσωπικό και είναι πρόθυμη να αποστείλει 14 γιατρούς και νοσηλευτές στην Ιταλία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης