Σε νέα φάση εισήλθε σήμερα η ιδιωτικοποίηση της σλοβενικής τηλεπικοινωνιακής εταιρείας «Telekom Slovenije», καθώς ο κρατικός οργανισμός διαχείρισης ακίνητης περιουσίας «SOD» δημοσίευσε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, για την απόκτηση ποσοστού 75,58% των μετοχών της επιχείρησης, που προτίθενται να πωλήσουν το κράτος και ένας αριθμός μικρομετόχων.

Σύμφωνα με την πρόσκληση, που δημοσιεύτηκε στις οικονομικές εφημερίδες «Finance» και «The Financial Times» και στην ιστοσελίδα του «SOD» (www. so-druzba.si/en-us), οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν υποβάλει εκδήλωση ενδιαφέροντος στον οικονομικό σύμβουλο της εταιρείας, τη «Citigroup Global Markets», μέχρι τις 23 Απριλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συγκέντρωση εκδηλώσεων ενδιαφέροντος αποτελεί την πρώτη φάση για την επιλογή αγοραστή στην «Telekom Slovenije», ενώ θα ακολουθήσει η αξιολόγηση δέουσας επιμέλειας (due diligence- εποπτική διαδικασία που περιλαμβάνει λεπτομερή εξέταση των χρηματοοικονομικών στοιχείων μιας επιχείρησης) για τα μέρη που θα επιλεγούν να περάσουν στο επόμενο στάδιο της πώλησης.

Η «Telekom Slovenije» βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των 15 εταιρειών, που η κυβέρνηση προτίθεται να πωλήσει στο πρώτο «κύμα» αποκρατικοποιήσεων και αναμένεται να συγκεντρώσει το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον. Το κράτος διαθέτει προς πώληση συνδυασμό μετοχών που έχει στην κατοχή του, το οποίο αντιστοιχεί στο 72,75% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, ενώ στη διαδικασία εντάχθηκαν αρκετοί άλλοι μικρομέτοχοι, αυξάνοντας το συνολικό προσφερόμενο μετοχικό κεφάλαιο στο 75,58%.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης