Σομαλία: Με το «δάκτυλο» στη σκανδάλη ο κυβερνητικός στρατός

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 29 Μαΐου 2012, 06:05
Σομαλία: Με το «δάκτυλο» στη σκανδάλη ο κυβερνητικός στρατός
Σε επιφυλακή βρίσκεται ο κυβερνητικός στρατός στη Σομαλία, μετά την κατάληψη πόλης-κλειδί πολύ κοντά στην πρωτεύουσα, Μογκαντίσου.

Όπως μεταδίδει το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, στρατιώτες πραγματοποιούν συνεχείς περιπολίες μέσα και έξω από την πόλη, Αφγκόγιε, με μέλη του εκστρατευτικού σώματος της Αφρικανικής Ένωσης (AU) να έχουν λάβει θέσεις μάχης για το ενδεχόμενο αντεπίθεσης μαχητών της Αλ Σαμπάμπ. Η συγκεκριμένη ένοπλη οργάνωση ευθύνεται για πλήθος βομβιστικών επιθέσεων στη Σομαλία και παρά τα σημαντικά πλήγματα που έχει δεχτεί τους τελευταίους μήνες συνεχίζει να έχει υπό τον έλεγχό της σημαντικές περιοχές στο νότιο τμήμα της χώρας.

«Αρπάξτε την ευκαιρία και ελάτε μαζί μας προκειμένου να δημιουργήσουμε ένα μεγάλο έθνος και να ανοικοδομήσουμε τη χώρα», εξήγησε ο επικεφαλής του εκστρατευτικού σώματος της AU στη Σομαλία, Paddy Ankunda, απευθυνόμενος στα μέλη της Αλ Σαμπάμπ.

«Η πτώση της Αφγκόγιε δε συνεπάγεται μείωση του κινδύνου εκδήλωσης επιθέσεων σε προάστια της Μογκαντίσου. Ακόμα έχουμε πολλά να κάνουμε», πρόσθεσε.Εν τω μεταξύ, εκτιμάται πως μέσα στον Μάιο, περίπου 6.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στην ευρύτερη περιοχή λόγω της εμπόλεμης κατάστασης.

Δείτε το video…Διαβάστε επίσης: Θάνατος αμάχων στη Σομαλία
Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 25 Μαΐου 2012, 03:48

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 29 Μαΐου 2012, 06:11