Την τελευταία τους πνοή άφησαν πέντε άμαχοι στη Σομαλία όταν οβίδα έπληξε ένα μικρό λεωφορείο, μετέδωσε το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Εκπρόσωπος της Αφρικανικής Ένωσης (ΑU) ανακοίνωσε ότι οι θάνατοι σημειώθηκαν στη διάρκεια σφοδρών μαχών του κυβερνητικού στρατού με μαχητές της ένοπλης οργάνωσης, Αλ Σαμπάμπ, σε πόλη στο βορειοδυτικό τμήμα της αφρικανικής χώρας. Μέχρι στιγμής δεν έχει διαπιστωθεί ποια από τις δύο πλευρές ευθύνεται για τον θάνατο των αμάχων. Το περιστατικό σημειώθηκε στη Λαφόλ, 21 χλμ. βορειοδυτικά της πρωτεύουσας, Μογκαντίσου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Αλ Σαμπάμπ έχει εντείνει τις προσπάθειες να «επιστρέψει» σε συνοικίες της πρωτεύουσας, εξαπολύοντας συχνές επιθέσεις κατά του ειρηνευτικού σώματος της AU και των κυβερνητικών δυνάμεων που βρίσκονται παρατεταγμένοι περιμετρικά της πόλης.

Όπως μετέδωσε το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera, οι Αρχές της αφρικανικής χώρας προσπαθούν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους την Αφγκόγιε, περιοχή-κλειδί για τη διασφάλιση των ορίων της πρωτεύουσας.

Διαβάστε επίσης:
Αιματηρές επιθέσεις στην Σομαλία, Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 20 Μαΐου 2012, 02:52
Θρήνος για τα θύματα στη Σομαλία, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 9 Μαΐου 2012, 07:32

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης