Το αμερικανικό ειδησεογραφικό περιοδικό «Time» άρχισε να δέχεται τις προτιμήσεις των αναγνωστών του για το ποιος θα αναδειχθεί «προσωπικότητα της χρονιάς 2016». Το όνομα του νικητή θα δημοσιευθεί τον ερχόμενο μήνα.

Λίγες ημέρες μετά την έναρξη της ψηφοφορίας των αναγνωστών, ο συνιδρυτής του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ δείχνει να προηγείται του νεοεκλεγέντος προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κατά τρεις εκατοστιαίες μονάδες με 12% έναντι 9%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρόλο που -όπως δημοσιεύεται στο περιοδικό- την τελική απόφαση θα πάρει η συντακτική επιτροπή, «η γνώμη των αναγνωστών λαμβάνεται πολύ σοβαρά υπ’ όψιν».

Υπενθυμίζεται ότι ο τίτλος της «προσωπικότητας της χρονιάς» είχε δοθεί από το περιοδικό το 1938 στον Αδόλφο Χίτλερ καθώς και στον Ιωσήφ Στάλιν δύο φορές, τις χρονιές 1939 και 1942.

Στους εφετινούς υποψηφίους περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν -που είχε κερδίσει τον τίτλο και το 2007- και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ψηφοφορία για τους αναγνώστες τελειώνει στις 4 Δεκεμβρίου και το όνομα του νικητή θα δημοσιευθεί στις 7 Δεκεμβρίου.

Υπενθυμίζεται πως πέρυσι το περιοδικό «Time» είχε ονομάσει την Άνγκελα Μέρκελ ως το πρόσωπο της χρονιάς 2015. Η Γερμανίδα καγκελάριος, η πρώτη γυναίκα που είχε επιλεγεί για τον τίτλο τα τελευταία 29 χρόνια, είχε «νικήσει» τον ηγέτη του Ισλαμικού Χαλιφάτου Αμπού Μπακρ αλ-Μπακντάντι και τον ανερχόμενο ακόμη τότε υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία Ντόναλντ Τραμπ.

Σύνταξη: Κώστας Μπετινάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης