Τέλος στις παραγγελίες όπλων τύπου καλάσνικοφ ΑΚ-74 βάζει ο ρωσικός στρατός, τα οποία προμηθευόταν αδιαλείπτως εδώ και μισό αιώνα, καθώς διαθέτει ήδη τεράστια αποθέματα του συγκεκριμένου όπλου.

Όταν το πρακτορείο Ιντερφάξ ρώτησε τον στρατηγό Νικολάι Μακάροφ αν ο στρατός συνεχίζει να παραγγέλνει τα AK-47 (που διαδέχτηκαν το θρυλικό ΑΚ-47), ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων δήλωσε ότι το Υπουργείο Άμυνας σταμάτησε τις παραγγελίες, επειδή τα αποθέματά του είναι ήδη «δέκα φορές περισσότερα; από όσα χρειάζεται»!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Άλλωστε, δεν είμαστε ικανοποιημένοι από αυτά που έχουμε σήμερα, θέλουμε να εξοπλιστούμε με κάτι πιο σύγχρονο» συμπλήρωσε ο Μακάροφ.

Το εργοστάσιο Ίζμας στα Ουράλια προσανατολίζεται να κυκλοφορήσει του χρόνου στην αγορά ένα νέο όπλο, καθώς ο στρατός του ζήτησε να φτιάξει ένα όπλο με μεγαλύτερο βεληνεκές καθώς και μεγαλύτερη ακρίβεια.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η απόφαση του επικεφαλής των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων δεν θα ανακοινωθεί στον «πατέρα» του ΑΚ-47, Μιχαήλ Καλάσνικοφ, ο οποίος είναι σήμερα 91 ετών, η κατάσταση της υγείας του είναι πολύ επιβεβαρυμμένη και το περιβάλλον του φοβάται ότι αυτό το νέο μπορεί να τον καταρρακώσει ψυχολογικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Πέτρος Σιδερέας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης