Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται σήμερα να επισκεφθεί τη Βόρεια Καρολίνα, η οποία έχει πληγεί περισσότερο από τον κυκλώνα Φλόρενς, με τα ποτάμια να συνεχίζουν να υπερχειλίζουν, ενώ χιλιάδες σπίτια και δρόμοι εξακολουθούν να είναι πλημμυρισμένα.

Η επίσκεψη του Τραμπ πραγματοποιείται μετά τις επικρίσεις που δέχθηκε για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε τον κυκλώνα Μαρία, ο οποίος κατέστρεψε πέρυσι το Πουέρτο Ρίκο. Πρόσφατα ο απολογισμός των νεκρών από τη φυσική καταστροφή που έπληξε αυτό το αμερικανικό έδαφος αναθεωρήθηκε στους 3.000.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Αμερικανός πρόεδρος θα φτάσει σε αεροπορική βάση των πεζοναυτών στο Χάβελοκ της Βόρειας Καρολίνας περίπου στις 10.30 τοπική ώρα και θα επιστρέψει στην Ουάσινγκτον στις 18.15, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

Περισσότεροι από 15.000 κάτοικοι της πολιτείας παραμένουν σε καταφύγια, ενώ περισσότεροι από 200.000 πελάτες εξακολουθούν να μην έχουν ηλεκτρικό ρεύμα έξι ημέρες αφότου ο Φλόρενς έπληξε τη Βόρεια Καρολίνα, δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι.

«Συνεχίζουμε να νιώθουμε τις επιπτώσεις της τεράστιας καταιγίδας» δήλωσε την Τρίτη ο Ρόι Κούπερ, κυβερνήτης της πολιτείας. «Αν και δεν προβλέπονται σημαντικές βροχοπτώσεις και ο ήλιος λάμπει σε πολλές περιοχές της πολιτείας μας, τα ποτάμια συνεχίζουν να υπερχειλίζουν και θα υπάρξουν και άλλες πλημμύρες» πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εξαιτίας του κυκλώνα Φλόρενς έχουν χάσει τη ζωή τους ήδη τουλάχιστον 35 άνθρωποι, εκ των οποίων 26 στη Βόρεια Καρολίνα και οκτώ στη Νότια Καρολίνα, όπου τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι δύο ψυχικά ασθενείς πνίγηκαν χθες όταν το αυτοκίνητο του σερίφη στο οποίο επέβαιναν ενεπλάκη σε τροχαίο.

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε στη Βιρτζίνια, όπου η καταιγίδα προκάλεσε περίπου 16 ανεμοστρόβιλους τη Δευτέρα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει χιλιάδες διασώσεις, ενώ η πυροσβεστική περιμένει για να προσφέρει βοήθεια σε πολλές περιοχές της Βόρειας Καρολίνας όπου ο Φλόρενς έχει προκαλέσει από την Τρίτη βροχοπτώσεις ύψους 91 εκατοστών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης