Στην Ουκρανία ομάδα παρατηρητών του ΟΗΕ

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 14 Μαρτίου 2014, 17:33
Στην Ουκρανία ομάδα παρατηρητών του ΟΗΕ
Μια ομάδα παρατηρητών του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων αναπτύχθηκε στην Ουκρανία για να ερευνήσει παραβιάσεις, περιλαμβανομένης και της περιοχής της χερσονήσου της Κριμαίας, όπου η πλειονότητα των κατοίκων είναι ρωσόφωνοι, όπως δήλωσε σήμερα ένα στέλεχος του ΟΗΕ.

«Ανησυχώ βαθύτατα για την κατάσταση στην Κριμαία, όπου μοιάζει να μην υπάρχει το κράτος του νόμου προς το παρόν, και άρα (σημειώνεται) μια δραστική επιδείνωση όσον αφορά την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», δήλωσε ο Ιβάν Σιμόνοβιτς, αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ αρμόδιος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Αν και ο Σιμόνοβιτς δεν μπόρεσε να εισέλθει στο έδαφος της Κριμαίας κατά την διάρκεια της εν εξελίξει αποστολής του είπε πως έλαβε αξιόπιστες μαρτυρίες για αυθαίρετες κρατήσεις, βασανισμούς, συνεχή εμπόδια για τους δημοσιογράφους και εξαφανίσεις ακτιβιστών στη χερσόνησο.

Οι παρατηρητές του ΟΗΕ εντέλλονται επίσης να εξακριβώσουν τα γεγονότα σχετικά με παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στην υπόλοιπη Ουκρανία, περιλαμβανομένων δολοφονιών και βασανισμών.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 14 Μαρτίου 2014, 17:33