Συναγερμό σήμανε η Ένωση Ιταλικών Δήμων καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να μην καταβληθούν οι μισθοί των εργαζομένων για το μήνα Αύγουστο.

Ο αντιδήμαρχος στην Παβία, Αλεσάντρο Κατάνεο, και αντιπρόεδρος της Ένωσης Ιταλικών Δήμων δήλωσε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τον Αύγουστο μερικοί δήμοι, όπως παραδείγματος χάρη το Λέτσε, κινδυνεύουν να μην μπορούν να πληρώσουν τους υπαλλήλους τους». Η αιτία είναι οι περικοπές που αποφάσισε η κυβέρνηση στη χρηματοδότηση της τοπικής αυτοδιοίκησης και τα μειωμένα έσοδα σε σχέση με τις προβλέψεις από την καταβολή της πρώτης δόσης του φόρου ακίνητης περιουσίας».

Στον κατάλογο των πόλεων που αντιμετωπίζουν ουσιαστικό πρόβλημα ρευστότητας, σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση Rai, συμπεριλαμβάνεται ακόμη και η πρωτεύουσα Ρώμη.

Την ίδια στιγμή ο οίκος αξιολόγησης Egan-Jones υποβάθμισε το αξιόχρεο της Ιταλίας από το επίπεδο B+, στο οποίο το τοποθετούσε έως τώρα, στη βαθμίδα CCC+, εκτιμώντας ότι οι πιθανότητες της χώρας να χρεοκοπήσει βρίσκονται στο 22%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ένωση Ιταλικών Δήμων ζητεί ουσιαστικά την κινητοποίηση της κυβέρνησης Μόντι για να μπορέσει να λυθεί το πρόβλημα.

Τέλος, η Ένωση Ιταλών Βιομηχάνων, Κονφιντούστρια, σε έκθεσή της τονίζει ότι «η οικονομική ανάκαμψη δεν πρόκειται να αρχίσει στο τέλος του 2012», όπως εκτιμούσε τους προηγούμενους μήνες.

Επιμέλεια: Έλενα Φιντιάνη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης