Στους 1.407 οι νεκροί από τον σεισμό και το τσουνάμι στην Ινδονησία

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 3 Οκτωβρίου 2018, 10:32
Στους 1.407 οι νεκροί από τον σεισμό και το τσουνάμι στην Ινδονησία
Στους 1.407 νεκρούς ανήλθε ο τραγικός απολογισμός των θυμάτων από τον σεισμό και το τσουνάμι που έπληξε την Ινδονησία την περασμένη Παρασκευή.

Σύμφωνα με την υπηρεσία διαχείρισης εθνικών καταστροφών, περισσότεροι από 2.500 άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά από τον σεισμό των 7,5 βαθμών και το φονικό τσουνάμι που προκλήθηκε από τη δόνηση.

Ο σεισμός προκάλεσε τσουνάμι ύψους 6 μέτρων που αφάνισε τη μικρή πόλη του Παλού στη δυτική ακτή του Σουλαούεσι, όπου ζουν 350.000 άνθρωποι. Έχει επίσης προκαλέσει τον εκτοπισμό 61.867 ατόμων.

Αν και η ανθρωπιστική βοήθεια έχει αρχίσει να φτάνει, οι επιζώντες εξακολουθούν να είναι αντιμέτωποι με την πείνα και τη δίψα. Τα τρόφιμα και το πόσιμο νερό είναι σπάνια, ενώ τα νοσοκομεία είναι υπερπλήρη με τραυματίες.

Τα σωστικά συνεργεία δεν διαθέτουν βαρύ εξοπλισμό, ενώ αντιμετωπίζουν προβλήματα εξαιτίας των κατεστραμμένων δρόμων και του εύρους των ζημιών.

Ο στρατός της Ινδονησίας είναι αυτός που διευθύνει τις επιχειρήσεις διάσωσης, όμως έπειτα από έκκληση του Ινδονήσιου προέδρου διεθνείς μη κυβερνητικές οργανώσεις έχουν στείλει ομάδες επί του πεδίου.

Πέντε ημέρες μετά τον σεισμό και το τσουνάμι, μονάχα τρεις άνθρωποι έχουν μέχρι σήμερα ανασυρθεί ζωντανοί από τα ερείπια του ξενοδοχείου Roa Roa στην Παλού. Οι διασώστες έχουν ανασύρει επίσης εννέα πτώματα.

Περίπου 50 άνθρωποι υπολογίζεται ότι βρίσκονταν εντός του οκταώροφου κτηρίου την ώρα της τραγωδίας.

Με τη βοήθεια συσκευών ανίχνευσης ήχου οι ομάδες έρευνας και διάσωσης προσπαθούν να εντοπίσουν οποιονδήποτε ήχο που πιθανόν προέρχεται από εγκλωβισμένους επιζώντες.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 3 Οκτωβρίου 2018, 11:25