Στουτγάρδη: Νεκρά επτά παιδιά από φωτιά στο σπίτι τους

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2013, 01:40
Στουτγάρδη: Νεκρά επτά παιδιά από φωτιά στο σπίτι τους
Οι φλόγες κατέκαψαν αξημέρωτα σήμερα ιδιωτική κατοικία αλλά προκάλεσαν και το θάνατο επτά παιδιών μιας τουρκικής οικογένειας, στη νοτιοδυτική Γερμανία, βεβαίωσε πηγή της αστυνομίας. Η αιτία της φονικής πυρκαγιάς δεν έχει εντοπιστεί.

Πιθανολογείται ότι η φωτιά ξεκίνησε από το φούρνο στο εργαστήριο δερμάτων στον πρώτο όροφο του κτηρίου, στην πόλη Μπάκνανγκ κοντά στην Στουτγάρδη.

Από την έως τώρα πορεία της προανάκρισης, πάντως, έχει αποκλειστεί μια εγκληματική ενέργεια με κίνητρα ρατσιστικά. Αρχικώς, αιωρείτο μια σχετική υποψία επειδή στο ισόγειο του κτηρίου φιλοξενείται τουρκικό πολιτιστικό σωματείο, με αποστολή του την διεύρυνση των σχέσεων με την Γερμανία.

Παρεμβαίνοντας η πυροσβεστική κατάφερε από έναν εξώστη να απεγκλωβίσει με την σκάλα τρείς ακόμα ενοίκους του ιδίου διαμερίσματος (τη γιαγιά, το θείο και ένα κορίτσι). Οι ζωές τους, παρά τις πυκνές αναθυμιάσεις που εισέπνευσαν επί ώρα, δεν διατρέχει κίνδυνο αναφέρουν τα τοπικά μμε. Ο πατέρας ήταν απών την ώρα του δράματος. Το μικρότερο από τα θανόντα παιδιά είχε, μόλις, κλείσει τους έξι μήνες.

Επιμέλεια: Σοφία Χρονοπούλου
Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2013, 01:40