Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσπάσει στην Ιταλία, εξαιτίας της απόφασης της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι  να αναπτύξει στρατιωτικές δυνάμεις στις μεγάλες πόλεις της χώρας, με στόχο την καταπολέμηση της εγκληματικότητας. Απόφαση ”απολυταρχικού καθεστώτος”, τη θεωρεί η αντιπολίτευση, ενώ έντονες είναι οι αντιδράσεις και από την ιταλική αστυνομία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απόφαση της κυβέρνησης, 2.500 στρατιώτες θα αναπτυχθούν για δοκιμαστική περίοδο ενός έτους. Ένα από τα πρώτα σημεία, το οποίο θα περιφρουρούν οι στρατιώτες ενδέχεται να είναι ο σιδηροδρομικός σταθμός του Μιλάνου. Περίπου 300 στρατιώτες με περιπόλους, αλλά και ελέγχους, θα αποτρέπουν τους κακοποιούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λανθασμένη ενέργεια χαρακτηρίζει την στρατιωτικοποίηση, ο ηγέτης της κεντροαριστεράς Βάλτερ Βελτρόνι. «Δεν είμαστε Κολομβία», δηλώνει ο βουλευτής αριστερού κόμματος, Αντόνιο ντι Πιέτρο . Η ιταλική αστυνομία εκλαμβάνει την απόφαση, ως δήλωση  από την πλευρά της κυβέρνησης ότι η αστυνομία δεν είναι ικανή να επιβάλλει τον νόμο.

Την ανάπτυξη στρατού ύστερα από τη δολοφονία των δικαστών κατά της Μαφίας Τζιοβάνι Φαλκόνε και Πάολο Μπορσελίνο στη Σικελία το 1992,  με απόφαση της κεντροαριστεράς, υπενθυμίζει ο Ιταλός υπουργός Άμυνας, Ινάσιο λα Ρούσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης