Στη φυλακή οδηγήθηκε προσωρινά χθες ο δήμαρχος της πρωτεύουσας της Κολομβίας, Μπογκοτά, ο οποίος κατηγορείται για διαφθορά και χρηματισμό. Ο Κεντροαριστερός δήμαρχος, Samuel Moreno Rojas, είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα τον περασμένο Μάιο ύστερα από τις αποκαλύψεις ότι λάμβανε… «δώρα» προκειμένου να αναθέτει δημόσια έργα σε συγκεκριμένες κατασκευαστικές εταιρίες. Χαρακτηριστικότερη περίπτωση ήταν η επέκταση του αυτοκινητοδρόμου που θα συνέδεε την πρωτεύουσα με το διεθνές αεροδρόμιο.

Η προφυλάκισή του διατάχθηκε ύστερα από τις πρόσφατες φήμες που τον παρουσίαζαν να είναι έτοιμος να διαφύγει στο εξωτερικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανάμεσα στις κατηγορίες που τον βαρύνουν είναι και αυτές της απάτης και της κατάχρησης εξουσίας καθώς φέρεται να εκβίαζε επιχειρηματίες στη διάρκεια των διαγωνισμών για δημόσια έργα.

Ο κατηγορούμενος που έχει διαγραφεί από το κόμμα του, τον «Δημοκρατικό Πόλο», νωρίτερα αυτόν τον μήνα, έχει αρνηθεί τις κατηγορίες. Εφόσον κριθεί ένοχος αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης 15 ετών.

Η Μπογκοτά αντιμετωπίζει σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα τα τελευταία χρόνια. Έχει πληθυσμό 8 εκατ. κατοίκους και ετήσιο προϋπολογισμό 5,1 δισ. ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης