Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι, δήλωσε σήμερα ότι δεν θα επιτρέψει στις επικρίσεις για τις ειρηνευτικές του προσπάθειες στη Μέση Ανατολή, που αποδίδονται στον ισραηλινό υπουργό Άμυνας Μοσέ Γιαλόν, να τον αποτρέψουν από το να προσπαθήσει να πετύχει ένα πλαίσιο συμφωνίας μεταξύ των Ισραηλινών και των Παλαιστινίων.

«Έχω με τον (Ισραηλινό) πρωθυπουργό (Μπενιαμίν) Νετανιάχου τακτικές συνομιλίες και είμαστε απόλυτα δεσμευμένοι στην πρόοδο της διαδικασίας» ειρήνευσης μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων, δήλωσε ο Κέρι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από το Κουβέιτ, όπου συμμετέχει σε μια διεθνή διάσκεψη δωρητών για τα θύματα πολέμου στη Συρία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν έχουμε την πρόθεση να επιτρέψουμε σε μια σειρά δηλώσεων να υπονομεύσει την προσπάθεια αυτή», πρόσθεσε αναφερόμενος στις δηλώσεις του Γιαλόν.

Σε χθεσινό άρθρο της η ισραηλινή εφημερίδα Γεντιότ Αχαρονότ αναφέρει ότι ο Γιαλόν, σε ιδιωτική του συνομιλία, χαρακτήρισε τις προσπάθειες του Κέρι στο μεσανατολικό «μεσσιανικές».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Γιαλόν δήλωσε μεταξύ άλλων:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι, ο οποίος δρα βάσει μιας ακατανόητης εμμονής και ενός μεσσιανικού αισθήματος, δεν μπορεί να με διδάξει τίποτα για τη σύγκρουση με τους Παλαιστίνιους».

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης