Ταϊλάνδη: Κρίσιμες συνομιλίες μεταξύ κυβέρνησης και διαδηλωτών

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 28 Μαρτίου 2010, 11:01
Ταϊλάνδη: Κρίσιμες συνομιλίες μεταξύ κυβέρνησης και διαδηλωτών
Συνομιλίες θα έχει σήμερα η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης με τους διαδηλωτές που ζητούν από τις 14 Μαρτίου την παραίτηση του πρωθυπουργού Αμπίσιτ Βετζαζίβα, προκειμένου να δοθεί μια λύση στην κρίση.

«Η κυβέρνηση επιβεβαίωσε ότι είναι έτοιμη για διάλογο. Η τηλεοπτική μετάδοση της συνάντησης θα εξαρτηθεί από την κατάσταση που θα επικρατεί κατά τη διάρκεια των συνομιλιών», δήλωσε μέλος της κυβέρνησης Αμπίσιτ.

Λίγη ώρα νωρίτερα, ο Ταϊλανδός πρωθυπουργός είχε προειδοποιήσει ότι δεν θα διαπραγματευθεί υπό πίεση, ωστόσο δεν απέκλεισε τις συνομιλίες, εάν αυτές διεξαχθούν σε ευνοϊκό κλίμα.

Τα «κόκκινα πουκάμισα», υποστηρικτές του ανατραπέντος με πραξικόπημα εξόριστου προέδρου Τάκσιν Σιναουάτρα, έχουν καταλάβει εδώ και δύο εβδομάδες το κέντρο της Μπανγκόγκ, απαιτώντας την προκήρυξη πρόωρων εκλογών και την παραίτηση του πρωθυπουργού, τον οποίο κατηγορούν ότι
υπηρετεί τις παραδοσιακές μοναρχικές ελίτ της πρωτεύουσας.

Ο Αμπίσιτ Βετζατζίβα συμφώνησε να συναντήσει σήμερα τους ηγέτες του αντικυβερνητικού κινήματος σε μία προσπάθεια για την άμβλυνση της έντασης και την αποφυγή σύγκρουσης. Πολιτικοί αναλυτές δεν θεωρούν ότι είναι πιθανόν να συμφωνήσει για τη διάλυση του Κοινοβουλίου.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 28 Μαρτίου 2010, 11:01