Ταξιδιωτική οδηγία από τις ΗΠΑ

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 15 Μαρτίου 2014, 04:04
Ταξιδιωτική οδηγία από τις ΗΠΑ
Το υπουργείο Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών προειδοποίησε τους αμερικανούς πολίτες για πιθανές στρατιωτικές συγκρούσεις κατά μήκος των ρωσο-ουκρανικών συνόρων καθώς επίσης και για πιθανές αντιαμερικανικές δραστηριότητες στη Ρωσία, και ενώ οι πολίτες της χερσονήσου της Κριμαίας ετοιμάζονται για το δημοψήφισμα της Κυριακής που θα κρίνει αν θα ενταχθεί η περιοχή της στην Ρωσική Ομοσπονδία.

Εκδίδοντας «ταξιδιωτικό συναγερμό» το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε ότι δεν είχε πληροφορίες για στρατιωτικές συγκρούσεις στο εσωτερικό της Ρωσίας ή οποιασδήποτε απειλής ειδικά για τους πολίτες των Ηνωμένων Πολιτειών ως αποτέλεσμα των περιφερειακών εντάσεων.

«Ωστόσο», αναφέρεται στην ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών «όλοι οι πολίτες των ΗΠΑ που βρίσκονται ή εξετάζουν να κάνουν ταξίδια προς την περιοχή των συνόρων ... θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν τις πιθανότητες για την κλιμάκωση των εντάσεων, για στρατιωτικές συγκρούσεις ( τυχαία είτε εσκεμμένα ) ή άλλες μορφές βίας».

Στη χειρότερη αντιπαράθεση Ανατολής-Δύσης από την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου η Μόσχα έστειλε επιπλέον στρατεύματα στο Κριμαία, την Παρασκευή και επανέλαβε την απειλή της να εισβάλει σε άλλες περιοχές της Ουκρανίας για να αντιμετωπιστεί η βία, όπως αυτή που σημειώθηκε στο Ντόνετσκ της ανατολικής Ουκρανίας. Εν τω μεταξύ τις επόμενες ώρες ( τη Δευτέρα) τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναμένεται να «επιλέξουν» από μια λίστα πιθανών ρωσικών στόχων στους οποίους θα επιβάλουν κυρώσεις εξ αιτίας του δημοψηφίσματος που θα διεξαχθεί την Κυριακή στην Κριμαία.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 15 Μαρτίου 2014, 04:04