Τελεσίγραφο στους Κούρδους της Συρίας να παραδώσουν τα όπλα τους μέχρι το βράδυ έστειλε ο Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚP).

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, ο οποίος καλείται από τις δυτικές χώρες να σταματήσει την επίθεση που έχει ξεκινήσει στη Συρία, απέκλεισε την Τετάρτη κάθε διαπραγμάτευση με τις κουρδικές δυνάμεις. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, απαίτησε να καταθέσουν τα όπλα και να αποσυρθούν από τα σύνορα με την Τουρκία.

«Ορισμένοι ηγέτες προσπαθούν να διεξαγάγουν μια διαμεσολάβηση. Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα στην ιστορία της Τουρκικής Δημοκρατίας, να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με μια τρομοκρατική οργάνωση» είπε αρχικά ο Ερντογάν, για να προσθέσει: «Δεν γυρεύουμε έναν μεσολαβητή, δεν τον έχουμε ανάγκη. Η πρότασή μας είναι η ακόλουθη: Αμέσως, απόψε (16/10), όλοι οι τρομοκράτες καταθέτουν τα όπλα και τον εξοπλισμό τους, καταστρέφουν όλες τις οχυρώσεις τους και αποσύρονται από τη ζώνη ασφαλείας που έχουμε ορίσει».

«Όταν θα έχει γίνει αυτό που έχουμε περιγράψει, από τη Μανμπίζ έως τα σύνορα με το Ιράκ, τότε η επιχείρησή μας ”Πηγή Ειρήνης”, που στόχο έχει μόνο τους τρομοκράτες, θα τελειώσει από μόνη της» επεσήμανε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση εναντίον όσων «κατηγορούν την Τουρκία για σφαγές».

«Εάν θέλετε να δείτε σφαγές αμάχων, ρίξτε μια ματιά στην Κύπρο πριν από την ανάμειξη της Τουρκίας, ρίξτε μια ματιά στην Παλαιστίνη -που βρίσκεται κάτω από τη μύτη σας- όπου οι μουσουλμάνοι δολοφονούνται στους δρόμους» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο Anadolu.

«Η Τουρκία δεν πολεμά τους Σύρους αλλά την τρομοκρατική βαναυσότητα που τους επιβάλλεται» πρόσθεσε, υποστηρίζοντας ότι οι τουρκικές δυνάμεις στη Συρία δεν βάζουν στο στόχαστρο εκκλησίες, ακόμη και όταν οι «τρομοκράτες τις χρησιμοποιούν ως καταφύγιο».

Επιπλέον, ο πρόεδρος της Τουρκίας δήλωσε πως από την έναρξη της επιχείρησης στη Συρία οι τουρκικές δυνάμεις έχουν «καθαρίσει» 1.220 τετραγωνικά χιλιόμετρα από τρομοκράτες. 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης