Ο δήμαρχος της Σρεμπρένιτσα Τσαμίλ Ντουράκοβιτς επιβεβαίωσε την πληροφορία ότι ο πρωθυπουργός της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς θα επισκεφθεί την πόλη στις 11 Νοεμβρίου.

«Ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς στις 11 Νοεμβρίου θα έρθει ξανά στη Σρεμπρένιτσα για να λάβει μέρος σε διάσκεψη για την προώθηση έργων υποδομών, ώστε σε συνεργασία με τη Σερβία να επιδιώξουμε την ανάπτυξη της περιοχής» τόνισε ο κ. Ντουράκοβιτς σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό N1 και πρόσθεσε ότι του είναι πιο δύσκολο να προσεγγίσει τον πρόεδρο της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας Μίλοραντ Ντόντικ, απ’ ό,τι τον κ. Βούτσιτς και τη σερβική κυβέρνηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πρέπει να συνεργαστούμε με όλους, αυτό πρέπει να γίνει σαφές. Έχουμε δύο επιλογές σε αυτήν τη χώρα, τη σφαγή ή τη συμφιλίωση. Όταν τείνω χείρα συνεργασίας στον Βούτσιτς, με αποκαλούν προδότη, αλλά όλοι θέλουν ενός είδους συμφιλίωση» υπογράμμισε ο δήμαρχος της Σρεμπρένιτσα.

Αναφερόμενος στην επίθεση που δέχθηκε ο πρωθυπουργός της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς στις 11 Ιουλίου, στο μνημειακό κέντρο Πότοτσαρι, στη Σρεμπρένιτσα, όπου βρέθηκε για να αποτίσει φόρο τιμής στους χιλιάδες μουσουλμάνους που εκτελέστηκαν από τις δυνάμεις των Σέρβων της Βοσνίας το 1995, ο κ. Ντουράκοβιτς τόνισε:

«Δεν περιμέναμε να χειροκροτήσουν τον Βούτσιτς, αλλά δεν περιμέναμε να του επιτεθούν σωματικά την ώρα της επιμνημόσυνης τελετής. Αυτή η ενέργεια ήταν ύπουλη προς τους κατοίκους της Σρεμπρένιτσα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο Βούτσιτς είναι για μένα πραγματικός Σέρβος, που περνά τη μετάβαση προς τη συμφιλίωση και πρέπει να εξομαλύνουμε τις σχέσεις με Σέρβους όπως ο Βούτσιτς» είπε ο κ. Ντουράκοβιτς τονίζοντας ότι ο πρωθυπουργός της Σερβίας στάθηκε μπροστά στις «Μητέρες της Σρεμπρένιτσα», δέχθηκε το «λουλούδι της Σρεμπρένιτσα» το σύμβολο της γενοκτονίας, την οποία δεν αρνήθηκε.

«Δεν την επιβεβαίωσε, ούτε την αρνήθηκε» ανέφερε ο δήμαρχος της Σρεμπρένιτσα.

Διαβάστε επίσης: Επίθεση με πέτρες δέχθηκε ο Σέρβος πρωθυπουργός στη Σρεμπρένιτσα
Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 11 Ιουλίου 2015, 17:04

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης