Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν - Ομπάμα

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 20 Ιουνίου 2014, 16:04
Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν - Ομπάμα
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Αμερικανός ομόλογός του Μπαράκ Ομπάμα πρόκειται να επικοινωνήσουν «εντός των προσεχών ημερών» για να συζητήσουν την κατάσταση στην Ουκρανία, στο Ιράκ και στη Συρία, ανακοίνωσε σήμερα ο Γιούρι Ουσάκοφ, ο σύμβουλος του Κρεμλίνου για διπλωματικά θέματα.

Ο Ουσάκοφ δεν έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις για την τηλεφωνική επικοινωνία που θα έχουν οι δύο ηγέτες, ωστόσο ανέφερε ότι ο Ρώσος πρόεδρος σκοπεύει να μιλήσει απόψε το βράδυ με τον πρωθυπουργό του Ιράκ Νούρι αλ Μάλικι για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη χώρα του, υπογραμμίζοντας ότι «εγείρει σοβαρές ανησυχίες».

Οι σχέσεις της Μόσχας με την Ουάσινγκτον έχουν βρεθεί στο χειρότερο σημείο τους μετά τον Ψυχρό Πόλεμο, με αφορμή την ουκρανική κρίση. Οι δύο χώρες διαφωνούν επίσης εδώ και πολύ καιρό για τον πόλεμο στη Συρία.

Για το θέμα του Ιράκ, η Ρωσία υποστηρίζει ότι η προώθηση των ισλαμιστών ανταρτών απειλεί την εθνική ακεραιότητα της χώρας αυτής και καταδεικνύει την «πλήρη» αποτυχία της αμερικανικής και βρετανικής επέμβασης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 20 Ιουνίου 2014, 16:04