Την επιστροφή στην ενεργό δράση σκέφτεται η Χίλαρι Κλίντον

Την επιστροφή στην ενεργό δράση σκέφτεται η Χίλαρι Κλίντον
Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, πήρε σήμερα εξιτήριο από το πρεσβυτεριανό νοσοκομείο της Νέας Υόρκης όπου νοσηλευόταν από την Κυριακή εξαιτίας θρόμβου σε φλέβα πάνω από το δεξί της αυτί.

«Η υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, εξήλθε από το νοσοκομείο. Η ιατρική ομάδα που την παρακολουθεί ανακοίνωσε πως έχει σημειωθεί πρόοδος σε όλα τα σημεία και πως είναι σίγουρη ότι η υγεία της υπουργού θα αποκατασταθεί πλήρως», δήλωσε ο σύμβουλος της Κλίντον, Φίλιπ Ρέινς και πρόσθεσε πως η υπουργός «επιθυμεί να επιστρέψει στο γραφείο της».

Το State Department από την πλευρά του δεν ανακοίνωσε το πότε θα επιστρέψει στα καθήκοντά της η Κλίντον, την οποία θα διαδεχτεί σε λίγες εβδομάδες ο Τζον Κέρι. Το CNN μετέδωσε εικόνες από την έξοδο της υπουργού Εξωτερικών από το νοσοκομείο. Η Κλίντον φορούσε μαύρα γυαλιά και συνοδευόταν από τον σύζυγό της Μπιλ Κλίντον και την κόρη της Τσέλσι. Ήταν η πρώτη δημόσια εμφάνισή της από τις 7 Δεκεμβρίου. «Μιλάει τακτικά στο τηλέφωνο με τους συνεργάτες της, είναι αρκετά δραστήρια», δήλωσε η εκπρόσωπος του State Department, Βικτόρια Νιούλαντ.

Η Χίλαρι Κλίντον υποβλήθηκε σε θεραπεία με αντιπηκτικά φάρμακα για την απορρόφηση του θρόμβου που οι γιατροί εντόπισαν πάνω από το δεξί της αυτί. «Είμαι πολύ χαρούμενη που η μητέρα μου πήρε εξιτήριο και επέστρεψε σπίτι. Είμαι ακόμα πιο χαρούμενη επειδή οι γιατροί προβλέπουν ότι θα αναρρώσει πλήρως», δήλωσε η Τσέλσι Κλίντον στο λογαριασμό της στο Twitter.

Η Χίλαρι Κλίντον και η οικογένειά της «θέλουν να ευχαριστήσουν τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό για την εξαιρετική φροντίδα τους», τόνισε ο Ρέινς. Η Κλίντον - που τυχαίνει να είναι η γυναίκα που θαυμάζουν περισσότερο οι Αμερικανοί σύμφωνα με δημοσκόπηση αυτής της εβδομάδας - υπέφερε από φλεβίτιδα το 1998 όταν ο Μπιλ Κλίντον ήταν πρόεδρος των ΗΠΑ.

Διαβάστε επίσης: Πήρε εξιτήριο τελικά η Χίλαρι Κλίντον

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 3 Ιανουαρίου 2013, 08:44