Ελεύθεροι αφέθηκαν το βράδυ της Τρίτης εκατό Τυνήσιοι που είχαν απαχθεί τη Δευτέρα από μια ομάδα Λίβυων ενόπλων.

Η Τυνησία, από την πλευρά της, απελευθέρωσε τρεις Λίβυους που είχαν συλληφθεί στις 14 Απριλίου στο έδαφός της, ανακοίνωσε σήμερα το τυνησιακό Υπουργείο Εσωτερικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι Τυνήσιοι που κρατούνταν στη Λιβύη αφέθησαν ελεύθεροι» αναφέρει το υπουργείο, επισημαίνοντας ότι η ομηρία έγινε σε αντίποινα της σύλληψης Λίβυων πολιτών.

Οι λιβυκές Αρχές είχαν διαψεύσει την απαγωγή την Τρίτη, βεβαιώνοντας ότι «δεν υπάρχει καμιά απαγωγή Τυνήσιων».

Εκπρόσωπος του τυνησιακού Υπουργείου Εσωτερικών επιβεβαίωσε σήμερα την κατάληξη της ομηρίας. Το Υπ. Εσωτερικών έκανε λόγο για «συνεργασία με τις λιβυκές Αρχές, ώστε να διασφαλιστεί η ασφαλής δίοδος στους Τυνήσιους που απήχθησαν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Τυνησία, από την πλευρά της, απελευθέρωσε τρεις Λίβυους που συνελήφθησαν στις 14 Απριλίου στο Μπεν Γκουερντάν, κοντά στη μεθόριο των δύο χωρών, πρόσθεσε το υπουργείο, δηλώνοντας ότι οι πολίτες επέστρεψαν στη χώρα τους από το μεθοριακό φυλάκιο Ρας Τζντίρ στη Νοτιοανατολική Τυνησία.

Η τυνησιακή Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επιβεβαίωσε σήμερα την εξέλιξη αυτή και εξέφρασε ικανοποίηση για την απελευθέρωση των Τυνήσιων ομήρων.

«Είκοσι από τους εργαζομένους που είχε προσλάβει εταιρεία δημοσίων έργων για λογαριασμό πετρελαϊκής εταιρείας αναμένονται στη νότια περιοχή Σφαξ για μια περίοδο ανάπαυλας» δήλωσε ο Λασάντ Τζαμούσι, πρόεδρος του τοπικού τμήματος της τυνησιακής Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Στη μεθοριακή περιοχή μεταξύ της Τυνησίας και της Λιβύης σημειώνονται συχνά επεισόδια, ενώ συχνά είναι και τα κρούσματα λαθρεμπορίας και διακίνησης κάθε είδους προϊόντος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης