Συναγερμός σήμανε την Τετάρτη στην πρωτεύουσα της Τυνησίας. Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και του στρατού πραγματοποίησαν εφόδους σε σπίτια, τα οποία -σύμφωνα με πληροφορίες- χρησιμοποιούσαν τζιχαντιστές που σκόπευαν να πραγματοποιήσουν πολλαπλές επιθέσεις.

Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Εσωτερικών της αφρικανικής χώρας, δύο ένοπλοι έπεσαν νεκροί κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών με τις δυνάμεις ασφαλείας. Συνελήφθησαν 16 άτομα. Καλάσνικοφ, χειροβομβίδες, πιστόλια και πυρομαχικά ήταν ορισμένα από τα όπλα που κατασχέθηκαν από τις μονάδες της Εθνικής Φρουράς. Εκπρόσωπος του υπουργείου ανέφερε ότι το συγκεκριμένο δίκτυο εξτρεμιστών ετοιμαζόταν να εξαπολύσει ταυτόχρονες επιθέσεις σε διάφορα σημεία της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγες ώρες έπειτα από την ολοκλήρωση της επιχείρησης, τέσσερα μέλη των δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν στο νότιο τμήμα της Τυνησίας, όταν εξτρεμιστής πυροδότησε το γιλέκο με εκρηκτικά με το οποίο είχε ζωστεί.

Μετά την εξέγερση του 2011 που οδήγησε στην παραίτηση του προέδρου Ζιν ελ Αμπιντίν μπεν Άλι και πυροδότησε τη λεγόμενη Αραβική Άνοιξη, η δράση του ένοπλου τζιχαντιστικού κινήματος κλιμακώθηκε στην Τυνησία, όπου το 2015 σημειώθηκαν τρεις αιματηρές επιθέσεις με 72 νεκρούς. Την ευθύνη για τα «χτυπήματα» αυτά ανέλαβε το Ισλαμικό Χαλιφάτο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης