Το CNN διέκοψε τη συνεργασία του με σχολιαστή λόγω δηλώσεών του για το Ισραήλ

Το CNN διέκοψε τη συνεργασία του με σχολιαστή λόγω δηλώσεών του για το Ισραήλ
Το CNN διέκοψε τη συνεργασία του με έναν από τους σχολιαστές του, τον Μαρκ Λαμόντ Χιλ, μετά τις αμφιλεγόμενες δηλώσεις που έκανε αυτός για το Ισραήλ και την Παλαιστίνη σε γεγονός στον ΟΗΕ, μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο.

«Ο Μαρκ Λαμόντ Χιλ δεν έχει πλέον συμβόλαιο με το CNN» δήλωσε εκπρόσωπος του ειδησεογραφικού δικτύου, σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύεται στον ιστότοπό του.

Ο Μαρκ Λαμόντ Χιλ, ο οποίος είναι επίσης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Τεμπλ στη Φιλαδέλφεια, έκανε το αμφιλεγόμενο σχόλιο κατά τη διάρκεια ομιλίας του στον ΟΗΕ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αλληλεγγύης με τον παλαιστινιακό λαό.

Ο Λαμόντ Χιλ ζήτησε κυρίως την «απελευθέρωση της Παλαιστίνης από τον ποταμό έως τη θάλασσα». Η διατύπωση αυτή συνδέεται από ορισμένους με το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς.

Η φράση αυτή «δεν ήταν ένα κάλεσμα για να καταστραφεί οτιδήποτε ή οποιοσδήποτε», υπογράμμισε ο Μαρκ Λαμόντ Χιλ σε μήνυμά του στο Twitter.

«Υποστηρίζω την ελευθερία της Παλαιστίνης. Υποστηρίζω την αυτοδιάθεση της Παλαιστίνης. Είμαι βαθιά επικριτικός για την πολιτική και τις πρακτικές του Ισραήλ» αναγνώρισε.

Αλλά «δεν υποστηρίζω τον αντισημιτισμό, τη δολοφονία Εβραίων, ή όλα τα άλλα πράγματα που αποδίδονται στην ομιλία μου. Όλη μου τη ζωή πολεμάω αυτά τα πράγματα», διαβεβαίωσε.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2018, 12:10