Από τα ράφια επτά αλυσίδων λιανικών ειδών αποσύρθηκαν κατεψυγμένα προϊόντα με κιμά των εταιρειών Findus και Comigel, μετά τις ανησυχίες που έχουν προκληθεί από αναφορές για «άφιξη» κατεψυγμένων προϊόντων με κρέας αλόγου και στη Γαλλία.

Έντυπη διαφήμιση της Findus που επικοινωνεί τις εξαιρετικές πρακτικές συλλογής του κρέατοςΗ γαλλική κυβέρνηση σκοπεύει να προχωρήσει σήμερα σε συνάντηση για το θέμα με τις διοικήσεις των μεγάλων εταιρειών κρέατος της χώρας, ενώ έχει αναφέρει ότι πρόκειται να ξεκινήσει μέχρι την Τετάρτη εκτεταμένη έρευνα για την άφιξη των προϊόντων στη χώρα. Στη Γαλλία δεν έχουν αναφερθεί περιστατικά ασθένειας ή οποιασδήποτε είδους βλάβης στην υγεία όσων, ενδεχομένως, εξετέθησαν στο προϊόν αλλά, όπως είναι φυσικό, η ανησυχία και οι κατηγορίες αφθονούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η προκαταρκτική έρευνα των γαλλικών Αρχών υποστηρίζει ότι η γαλλική εταιρεία, Poujol, αγόρασε κατεψυγμένο κρέας από Κύπριο έμπορο, ο οποίος με τη σειρά του το είχε προμηθευτεί από Ολλανδό διανομέα. Η ολλανδική εταιρεία είχε αγοράσει το κρέας από σφαγεία στη Ρουμανία.

Διαβάστε επίσης: Διευρύνεται το διατροφικό σκάνδαλο στη Βρετανία

Επιμέλεια: Μάριος Μπουμπής

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης