Το Ισραήλ έπληξε θέσεις της Χαμάς στη Γάζα μετά την εκτόξευση ρουκέτας

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 2 Ιανουαρίου 2018, 09:11
Το Ισραήλ έπληξε θέσεις της Χαμάς στη Γάζα μετά την εκτόξευση ρουκέτας
Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία εξαπέλυσε το πρωί της Τρίτης πλήγματα εναντίον θέσεων του ένοπλου βραχίονα του ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, έπειτα από μια εκτόξευση ρουκέτας από τον παλαιστινιακό θύλακα, όπως ανέφεραν συγκλίνουσες πηγές.

Ισραηλινά αεροσκάφη στοχοθέτησαν ένα «στρατιωτικό (κτηριακό) συγκρότημα το οποίο ανήκε στην τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς», ανέφερε ο ισραηλινός στρατός.

Πηγές προσκείμενες στις παλαιστινιακές υπηρεσίες ασφαλείας δήλωσαν ότι οι επιδρομές προκάλεσαν ζημιές αλλά όχι θύματα και ότι έγιναν στη Χαν Γιούνες, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, και στην Ντάιρ αλ Μπάλαχ, στο κεντρικό τμήμα του θύλακα.

Το βράδυ της Δευτέρας εκτοξεύθηκε μια ρουκέτα από τη Λωρίδα της Γάζας, η οποία έπληξε μια πόλη στο νότιο Ισραήλ, χωρίς να προκαλέσει θύματα ή ζημιές.

Παλαιστίνιοι μαχητές που εδρεύουν στη Λωρίδα της Γάζας έχουν εκτοξεύσει ρουκέτες ή έχουν βάλει με όλμους συνολικά 18 φορές από την 6η Δεκεμβρίου, όταν ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Τα πυρά αυτά συχνά εξαπολύουν περιθωριακές ισλαμιστικές οργανώσεις, αλλά το Ισραήλ καθιστά τη Χαμάς, η οποία κυβερνά στη Λωρίδα της Γάζας, υπεύθυνη για όλα τα πυρά που προέρχονται από τον θύλακα και πλήττει δικές της θέσεις ή εγκαταστάσεις σε αντίποινα.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις «θεωρούν τη Χαμάς μοναδική υπεύθυνη για ό,τι συμβαίνει στη Λωρίδα της Γάζας», επαναλαμβάνει η ανακοίνωση του επιτελείου.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 2 Ιανουαρίου 2018, 10:25