Το Πεκίνο αντιδρά στην ανακοίνωση της Ύπατης Αρμοστείας για το Χονγκ Κονγκ

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 13 Αυγούστου 2019, 21:54
Το Πεκίνο αντιδρά στην ανακοίνωση της Ύπατης Αρμοστείας για το Χονγκ Κονγκ

Το Πεκίνο απέρριψε σήμερα την «εσφαλμένη ανακοίνωση» που εξέδωσε η επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Μισέλ Μπατσελέτ για το Χονγκ Κονγκ, δηλώνοντας ότι αυτή συνιστά ανάμιξη στις εσωτερικές υποθέσεις της Κίνας, σημειώνοντας ότι στέλνει «το λάθος μήνυμα σε βίαιους εγκληματίες παραβάτες».

Νωρίτερα η Μπατσελέτ εξέφρασε ανησυχία για την καταστολή των φιλοδημοκρατικών διαδηλώσεων στο Χονγκ Κονγκ και ζήτησε τη διεξαγωγή μιας «άμεσης, ανεξάρτητης και αμερόληπτης έρευνας» για τη συμπεριφορά των δυνάμεων της τάξης στην πρώην βρετανική αποικία.

Η κινεζική αντιπροσωπεία στα Ηνωμένα Έθνη στην Γενεύη με ανακοίνωσή της ανέφερε ότι οι διαδηλωτές στο Χονγκ Κονγκ έχουν καταστρέψει δημόσιες υπηρεσίες, έχουν παραλύσει το αεροδρόμιο, εμποδίζουν τις δημόσιες συγκοινωνίες και χρησιμοποιούν φονικά όπλα, «δείχνοντας τάσεις καταφυγής στην τρομοκρατία».

Όπως αναφέρεται, η κινεζική κεντρική κυβέρνηση υποστηρίζει σταθερά την επικεφαλής της κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ Κάρι Λαμ, «στην εκτέλεση των καθηκόντων της σε συμφωνία με τον νόμο και στηρίζει την αστυνομία του Χονγκ Κονγκ και τα δικαστικά όργανα στην αποφασιστική επιβολή του νόμου».

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 13 Αυγούστου 2019, 21:54