Μικρότερη του αναμενόμενου ήταν η έκταση της βομβιστικής επίθεσης στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης στα διεθνή ΜΜΕ.

Από τα μεγαλύτερα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία μόνο το γαλλικό AFP και το αραβόφωνο Al Jazeera έχουν εκτενή αναφορά στο περιστατικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το AFP έχει τίτλο «Βόμβα εξερράγη έξω από ελληνικό υπουργείο – Δεν υπάρχουν τραυματίες». Αναφέρει ότι προηγήθηκαν προειδοποιητικά τηλεφωνήματα σε δύο τηλεοπτικούς σταθμούς και πως οι δράστες έδωσαν 12 λεπτά χρονικό περιθώριο να εκκενωθεί το σημείο πριν από την έκρηξη.

Υπενθυμίζει επίσης ότι πρόκειται για τη δεύτερη επίθεση μέσα σε μία εβδομάδα μετά από εκείνη της Βουλής, όπου επίσης δεν υπήρχαν τραυματίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με παρόμοιο τίτλο (Έκρηξη στο ελληνικό υπουργείο Τύπου), το Al Jazeera επίσης αναφέρει τα τηλεφωνήματα που προηγήθηκαν και επικεντρώνεται στο ότι ευτυχώς για ακόμα μια φορά δεν υπήρχαν θύματα ή τραυματίες από την επίθεση.

Τέλος όπως και το AFP, έτσι και το Al Jazeera θυμίζουν με απλή αναφορά τα χτυπήματα στην Εθνική Ασφαλιστική στις 27 Δεκεμβρίου και το Χρηματιστήριο Αθηνών τον Σεπτέμβριο.

Από εκεί και πέρα η χθεσινή επίθεση αναφέρεται με μικρότερη έκταση στο ιρλανδικό RTE News, στο ιρανικό Press TV και στο Taiwan News.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης