Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε το πρωί του Σαββάτου ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας Νατζίμπ Ραζάκ σχετικά με την εξέλιξη των ερευνών για το αεροσκάφος των Malaysian Airlines που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς το περασμένο Σάββατο από τα ραντάρ. Xαρακτήρισε το περιστατικό ως πρωτοφανές και έκανε λόγο για «ηθελημένη πράξη».

Μεταξύ άλλων ο κ. Ραζάκ εκτίμησε ότι πλέον «βάσει των ερευνών μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι κάποιος απενεργοποίησε τα συστήματα επικοινωνίας με το αεροπλάνο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον Μαλαισιανό πρωθυπουργό, η τελευταία δορυφορική καταγραφή του αεροσκάφους έγινε στις 8:11 τοπική ώρα δηλαδή, επτά ώρες από τη στιγμή που το αεροσκάφος χάθηκε από τα ραντάρ.

Όπως είπε το Boeing 777 των Μαλαισιανών Αερογραμμών για κάποιο λόγο ενώ βρισκόταν πάνω από τη θαλάσσια περιοχή νοτίως της Κίνας, στη συνέχεια έκανε στροφή προς τα πίσω και μετά κινήθηκε βορειοδυτικά.

Για τον λόγο αυτό, οι έρευνες όπως είπε πλέον επικεντρώνονται περισσότερο προς την δυτική πλευρά σε περιοχές ανάμεσα σε Ταϊλάνδη-Καζακστάν και Ινδονησία-Νότια Ινδία καθώς και τα Στενά της Μάλακα, ενώ σταματούν προς το παρόν στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κίνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O πρωθυπουργός πρόσθεσε ακόμη ότι οι έρευνες επικεντρώνονται και στα μέλη του πληρώματος και τους επιβάτες της πτήσης MH370.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης