Τουλάχιστον μισό δισ. δολάρια για τους πληγέντες στη Συρία

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 31 Ιουλίου 2012, 22:08
Τουλάχιστον μισό δισ. δολάρια για τους πληγέντες στη Συρία
Η ανθρωπιστική κρίση στη Συρία έχει κλιμακωθεί σε τέτοιο βαθμό που απαιτούνται τουλάχιστον 500 εκατ. δολάρια για να καλυφθούν οι ανάγκες του πληθυσμού, ανακοίνωσε σήμερα ο Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας, απευθύνοντας έκκληση σε δωρήτριες χώρες και οργανώσεις να κινητοποιηθούν.

«Καλούμε (να υπάρξουν) αυξημένες ανθρωπιστικές προσπάθειες και συνεργασία ανάμεσα σε διεθνείς και περιφερειακούς οργανισμούς ώστε να παραδώσουμε κατεπείγουσα ανθρωπιστική βοήθεια στο συριακό λαό στη Συρία και σε γειτονικές χώρες», ανέφερε ο Εκμελεντίν Ιχσάνογλου, επικεφαλής του 57μελούς Οργανισμού.

«Το ποσό της βοήθειας που χρειάζεται για τη Συρία είναι 500 εκατ. δολάρια», ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου. Τον περασμένο μήνα, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες είχε διπλασιάσει τον αριθμό των ανθρώπων που αναμένει ότι θα εγκαταλείψουν τη Συρία φέτος στους 185.000 και πρόσθεσε ότι θα χρειαστεί 193 εκατ. για να τους βοηθήσει —ποσό διπλάσιο από αυτό που υπολόγιζε ότι θα απαιτείτο προηγουμένως.

Ο μονάρχης Αμπντάλα της Σαουδικής Αραβικής ανακοίνωσε μια εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων για το λαό της Συρίας την περασμένη εβδομάδα, συγκεντρώνοντας 440 εκατ. ριάλ (117 εκατ. δολάρια).

Ο Οργανισμός προασπίζει τα συμφέροντα του μουσουλμανικού κόσμου και έχει συγκεντρώσει στο παρελθόν χρηματική βοήθεια για κράτη-μέλη του. Πέρυσι, ο ΟΙΣ είχε δεσμευτεί να παράσχει βοήθεια 350 εκατ. δολαρίων για την αντιμετώπιση του λιμού στη Σομαλία.

Επιμέλεια: Πέτρος Σιδερέας

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 31 Ιουλίου 2012, 22:14