Ο εκτελεστής της Τουλούζης εξέφρασε την επιθυμία να παραδοθεί

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2012, 18:53
Ο εκτελεστής της Τουλούζης εξέφρασε την επιθυμία να παραδοθεί
O εισαγγελέας του Παρισιού Φρανσουά Μολέν, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου πως ο δράστης των εν ψυχρώ εκτελέσεων σε Τουλούζη και Μοντομπάν Μέραχ Μοχάμεντ, εξέφρασε προ ολίγου την επιθυμία στους αστυνομικούς να παραδοθεί «μέχρι αργά το απόγευμα» («en fin de soirée»).

Υπενθυμίζεται πως ο εκτελεστής είναι «ταμπουρωμένος» από τις 3.00 τα ξημερώματα (τοπική ώρα) στο διαμέρισμα της οδού του Sergent Vigne 17, στην Τουλούζη.

Σημειώνεται πως ο κ. Μολέν είπε πως ο 23χρονος εκτελεστής υποστηρίζει πως έδρασε μόνος, ενώ «δεν εκφράζει καμία μεταμέλεια» για τις πράξεις του, παρά μόνο επειδή δεν κατάφερε να σκοτώσει περισσότερα άτομα και καυχιέται ότι «γονάτισε τη Γαλλία».

Παράλληλα, ο εισαγγελέας διευκρίνισε πως οι επιθέσεις που έκανε, αλλά κι αυτές που σχεδίαζε δεν περιελάμβαναν το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας. Συγκεκριμένα, είπε: «Δεν έχει καμία επιθυμία να γίνει μάρτυρας. Προτιμά να μείνει ζωντανός», ενώ ο ίδιος παραδέχθηκε πως έχει εκπαιδευθεί στους κόλπους της Αλ Κάιντα στο Αφγανιστάν.

Τέλος, ο εκτελεστής υποστηρίζει ότι του ζήτησε η Αλ Κάιντα να πραγματοποιήσει επίθεση αυτοκτονίας στη Γαλλία, αλλά εκείνος αρνήθηκε και ανέλαβε μία «γενική αποστολή».

Διαβάστε επίσης Βίντεο- ντοκουμέντο από την επιδρομή της αστυνομίας στην Τουλούζη

Νικολά Σαρκοζί: Υπήρχε σχέδιο για νέα επίθεση σήμερα το πρωί

Θρίλερ με τον εκτελεστή της Τουλούζ

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2012, 19:03