Σύμφωνα με έναν εκ των θρησκευτικών ηγετών της Εβραϊκής κοινότητας της Τουλούζης, ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί του είπε πως ο ύποπτος για το μακελειό στην Τουλούζη και τη Μοντομπάν, σχεδίαζε νέα επίθεση σήμερα.

Συγκεκριμένα ο Nicole Yardeni, επικεφαλής της εβραϊκής κοινότητας CRIF στην περιφέρεια Midi-Pyrénées, είπε ότι ο κ. Σαρκοζί του ανέφερε πως ο μακελάρης της Τουλούζης «είχε ήδη ένα σχέδιο για να σκοτώσει ξανά» και ότι «σκόπευε να σκοτώσει (σήμερα) το πρωί».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το ρεπορτάζ του Sky News:

Παράλληλα, μιλώντας στην κηδεία των θυμάτων στη Μοντομπάν σήμερα το απόγευμα, ο Νικολά Σαρκοζί, ανέφερε πως οι τρεις Γάλλοι στρατιώτες που δολοφονήθηκαν την περασμένη εβδομάδα στην Τουλούζη και το Μοντομπάν έπεσαν θύματα «τρομοκρατικής εκτέλεσης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο Γάλλος στρατιώτης γνωρίζει το θάνατο και πώς να τον αντιμετωπίσει. Ο θάνατος που τους έτυχε δεν ήταν αυτός για τον οποίο ήταν προετοιμασμένοι. Δεν ήταν θάνατος στο πεδίο της μάχης αλλά τρομοκρατική εκτέλεση», τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος. Ο δράστης, ο οποίος την Δευτέρα εκτέλεσε άλλα τέσσερα άτομα –τρία μικρά παιδιά και ένα δάσκαλο σε εβραϊκό σχολείο της Τουλούζης– ήθελε «να γονατίσει τη Δημοκρατία», πρόσθεσε ο Σαρκοζί, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι η χώρα «δεν συνθηκολογεί» και δεν πρόκειται να διαιρεθεί από τις επιθέσεις αυτές.

Διαβάστε επίσης Θρίλερ με τον εκτελεστή της Τουλούζ

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης