Η τουρκική αστυνομία αντιμετωπίζει ως αυτοκτονία τον θάνατο του Βρετανού πρώην αξιωματικού του στρατού Τζέιμς Λε Μεζουριέρ, ο οποίος συνίδρυσε τα Λευκά Κράνη που δραστηριοποιούνται στη Συρία, αλλά απαγόρευσε στη χήρα του να φύγει από τη χώρα, μετέδωσαν την Πέμπτη τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η αστυνομία ερευνά τα ιατρικά αρχεία του Τζέιμς Λε Μεζουριέρ καθώς ο Βρετανός απόστρατος αξιωματικός είχε ζητήσει βοήθεια για ζητήματα ψυχικής υγείας, μετέδωσε το ιδιωτικό πρακτορείο ειδήσεων DHA.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Λε Μεζουριέρ, απόστρατος αξιωματικός της MI6, ίδρυσε την οργάνωση Mayday Rescue, η οποία εκπαίδευσε τα Λευκά Κράνη, μια εθελοντική οργάνωση έρευνας και διάσωσης που ιδρύθηκε για να βοηθήσει τους πληγέντες από τους βομβαρδισμούς της συριακής κυβέρνησης στις περιοχές που βρίσκονταν υπό τον έλεγχο της αντιπολίτευσης.

Βρέθηκε νεκρός με κατάγματα στα πόδια και στο κεφάλι του έξω από το κτήριο, όπου διέμενε στην Κωνσταντινούπολη, τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Οι Αρχές απαγόρευσαν στη χήρα του Έμα Χέντβιγκ Κριστίνα Γουίνμπεργκ να φύγει από την Τουρκία μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα, σύμφωνα με το ίδιο πρακτορείο. Την Τετάρτη η Γουίνμπεργκ έδωσε τρίωρη κατάθεση στην αστυνομία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ο Λε Μεζουριέρ πρόσφατα είχε αναζητήσει ιατρική βοήθεια για προβλήματα άγχους και ότι λάμβανε αντικαταθλιπτικά και υπνωτικά χάπια.

Η χήρα του φέρεται να είπε στην αστυνομία ότι δύο εβδομάδες πριν από τον θάνατό του είχε αυτοκτονικές τάσεις.

Η οικιακή βοηθός του ζευγαριού εξάλλου, η οποία βρισκόταν στο κτήριο τότε, είπε στην αστυνομία ότι δεν γνώριζε πως πέθανε ο Λε Μεζουριέρ.

Η σορός του επαναπατρίστηκε την Τετάρτη στο Ηνωμένο Βασίλειο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης