Τραγωδία σε επίδειξη οχημάτων 4x4 στην Ολλανδία

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 28 Σεπτεμβρίου 2014, 21:28
Τραγωδία σε επίδειξη οχημάτων 4x4 στην Ολλανδία
Δύο παιδιά σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 15 άνθρωποι τραυματίστηκαν την Κυριακή, όταν ένα τετρακινητήριο όχημα ανώμαλου δρόμου ξέφυγε από την πορεία του και έπεσε πάνω στο πλήθος, ενώ συμμετείχε σε επίδειξη στην πόλη Χαακσμπέργκεν στην ανατολική Ολλανδία, μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook το όχημα με τις χαρακτηριστικές μεγάλες ρόδες και τις ειδικά τροποποιημένες αναρτήσεις -ή «monster truck», όπως είναι γνωστά τα αυτοκίνητα αυτού του είδους, περνά πάνω από μια σειρά σταθμευμένων οχημάτων στο πλαίσιο της επίδειξης, προτού ο οδηγός χάσει τον έλεγχο και προσκρούσει στα προστατευτικά εμπόδια πίσω από τα οποία στέκονταν οι θεατές.

Ο Χανς Γκέριτσεν, ο δήμαρχος της πόλης, σε δηλώσεις που έκανε στο ολλανδικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο, ανέφερε ότι δύο παιδιά σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 15 άνθρωποι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων πέντε σοβαρά.

Ελικόπτερα και ασθενοφόρα έχουν σπεύσει στο σημείο του δυστυχήματος από ολόκληρη τη χώρα και από τη Γερμανία, μετέδωσαν ολλανδικά μέσα ενημέρωσης.


Επιμέλεια: Χρύσα Λουγιάκη

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 28 Σεπτεμβρίου 2014, 21:40