Τραμπ προς Μεξικανό πρόεδρο: «Είσαι τρελός;»

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 11 Μαρτίου 2018, 04:48
Τραμπ προς Μεξικανό πρόεδρο: «Είσαι τρελός;»
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε το Σάββατο ότι απέρριψε το αίτημα που υπέβαλε ο Μεξικανός ομόλογός του Ενρίκε, Πένια Νιέτο, ο ρεπουμπλικάνος να δηλώσει δημόσια πως η χώρα του δεν θα χρειαστεί να πληρώσει για το τείχος που ο Τραμπ αξιώνει να ανεγερθεί στα σύνορα των δύο χωρών.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη δυτική Πενσυλβάνια υπέρ ενός υποψηφίου των ρεπουμπλικάνων για το Κογκρέσο, ο Τραμπ αποκάλυψε κάποιες λεπτομέρειες για την τηλεφωνική συνδιάλεξη που είχε τον περασμένο μήνα με τον Πένια Νιέτο, η οποία έβαλε στο συρτάρι τα σχέδια για την πρώτη επίσκεψη του Μεξικανού προέδρου στον Λευκό Οίκο.

Ο Τραμπ αναφέρθηκε στο θέμα όταν το πλήθος άρχισε να φωνάζει ρυθμικά «χτίσε αυτό το τείχος».

Ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ο Πένια Νιέτο είναι «στ' αλήθεια ωραίος τύπος» και υπέβαλε το αίτημά του με σεβασμό.

«Είπε "κ. Πρόεδρε, θα ήθελα να κάνετε μια δήλωση πως το Μεξικό δεν θα πληρώσει για το τείχος"», αφηγήθηκε ο Τραμπ.

«Εγώ απάντησα "τρελός είσαι; Δεν θα κάνω αυτή τη δήλωση"», συνέχισε.

Όταν ο Πένια Νιέτο επέμεινε, ο Τραμπ είπε πως αποκρίθηκε: «Γεια, γεια. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να κλείσω αυτή τη συμφωνία».

Η προεδρία του Μεξικού δεν απάντησε αμέσως όταν της ζητήθηκε σχόλιο για τις δηλώσεις του Τραμπ από το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Η επίσκεψη του προέδρου του Μεξικού στην Ουάσινγκτον δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί πότε θα γίνει. Ο γαμπρός και ανώτερος σύμβουλος του Τραμπ, ο Τζάρεντ Κούσνερ, μετέβη στο Μεξικό την περασμένη εβδομάδα σε μια προσπάθεια εκτόνωσης της έντασης.

Ο Τραμπ θα επιθεωρήσει ένα πρωτότυπο του τείχους στην περιοχή της πόλης Σαν Ντιέγκο μεθαύριο Τρίτη.

Εξάλλου, ο Τραμπ επανέλαβε ότι οι ΗΠΑ πρέπει να συζητήσουν εάν η διακίνηση ναρκωτικών θα επισύρει στο εξής τη θανατική ποινή, διότι αυτοί που επιδίδονται στο ποινικό αδίκημα αυτό είναι υπεύθυνοι για χιλιάδες θανάτους. «Δεν ξέρω αν αυτό είναι δημοφιλές. Δεν ξέρω αν είναι αντιδημοφιλές», ανέφερε.Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 11 Μαρτίου 2018, 04:49