Συνελήφθη για τρίτη φορά μέσα σε 48 ώρες από τις αρχές της Κούβας ο γνωστός αντιφρονών Guillermo Fariñas, στον οποίο απονεμήθηκε το βραβείο Ζαχάρωφ για την «ελευθερία της σκέψης», τον Οκτώβριο του 2010.

Οι αρχές, μερικές ώρες μετά την απελευθέρωσή του, συνέλαβαν ξανά το Fariñas μαζί με 20 αντιφρονούντες οι οποίοι είχαν πάει να αποθέσουν λουλούδια σε μνημείο του εθνικού ήρωα Jose Marti, δήλωσε η 75χρονη μητέρα του Alicia Hernadez.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Guillermo Fariñas, που είχε συλληφθεί αργά την Πέμπτη, μερικές ώρες μετά την πρώτη του σύλληψη, το απόγευμα της Τετάρτης, έγινε γνωστός όταν πραγματοποίησε απεργία πείνας επί 135 ημέρες για να προσελκύσει προσοχή στα προβλήματα των αντιφρονούντων στη μόνη χώρα της Αμερικανικής ηπείρου όπου υπάρχει μονοκομματικό κομμουνιστικό σύστημα.

Η σύλληψή του σημειώθηκε ενώ η Κουβανική Επιτροπή για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και την Εθνική Συμφιλίωση -μια ΜΚΟ που δεν έχει επίσημη άδεια, αλλά τη λειτουργία της οποίας οι αρχές επιτρέπουν- ανέφερε ότι αναμένει επιδείνωση της κατάστασης όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα στη νήσο εφέτος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης