Ανταπόκριση από Στρασβούργο – Νίκος Ρούσσης 

Χρειάσθηκε η υποβολή μιας αναφοράς στο Ευρωκοινοβούλιο, από την Ελληνίδα Κωνσταντίνα Πιερρέα, για να «ομολογήσει» η Κομισιόν ότι, η φροντίδα για εξασφάλιση στέγης σε αστέγους, είναι εκτός της δικής της αρμοδιότητας!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην αναφορά της (αριθ. 0282/2022) η Κωνσταντίνα Πιερρέα εξέφραζε τη λύπη της για το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια του κύματος ψύχους τον περασμένο χειμώνα στην Ελλάδα, πολλοί άστεγοι αναγκάσθηκαν να μείνουν στον δρόμο, διότι δεν υπήρχε καταφύγιο που να τους δεχθεί μαζί με τα ζώα συντροφιάς τους.

Εξηγούσε ότι εφόσον τα ζώα συντροφιάς δεν γίνονται δεκτά, οι άστεγοι που τα συνόδευαν, έπρεπε να αντιμετωπίσουν δυσκολίες για να μην τα εγκαταλείψουν.

Καλούσε, λοιπόν, την Ευρωπαϊκή Ένωση να ασκήσει πίεση για τη δημιουργία κατάλληλων δομών για την καταπολέμηση της έλλειψης στέγης που αυξάνεται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην απάντηση της η Κομισιόν παραδέχεται ότι δεν μπορεί να παρέμβει άμεσα στην υπόθεση δεδομένου ότι το θέμα είναι εκτός του πεδίου αρμοδιότητας της ΕΕ, αλλά θα υποστηρίξει, λέει, τα κράτη μέλη ώστε να μπορούν να εξασφαλίσουν καλύτερη πρόσβαση σε καταλύματα έκτακτης ανάγκης υποστήριξη των κρατών μελών ώστε να μπορούν να εξασφαλίσουν καλύτερη πρόσβαση σε καταλύματα έκτακτης ανάγκης για άστεγους και, ευρύτερα, για στέγαση ευάλωτων ατόμων, για άστεγους και, ευρύτερα, για στέγαση ευάλωτων ατόμων.

Έτσι, στο πλαίσιο της έκθεσης μελλοντικών δραστηριοτήτων, η Κομισιόν αναφέρει ότι, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της ευρωπαϊκής πλατφόρμας για την καταπολέμηση των αστέγων, θα ενθαρρύνει την ανταλλαγή γνώσεων και καλών πρακτικών σχετικά με την αποτελεσματική στέγαση και την κοινωνική βοήθεια για άτομα που είναι άστεγοι ή κινδυνεύουν να μείνουν άστεγοι (sic)!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης