Τζ. Πιτέλα: Θλιβερή ημέρα για ολόκληρο τον κόσμο

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2016, 12:53
Τζ. Πιτέλα: Θλιβερή ημέρα για ολόκληρο τον κόσμο
Για «θλιβερή ημέρα για ολόκληρο τον κόσμο» κάνει λόγο σε δήλωσή του ο επικεφαλής της πολιτικής ομάδας των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Τζιάνι Πιτέλα.

«Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι η έκφραση ενός ιού που έχει βαθιά μολύνει τις κοινωνίες μας, όχι μόνο στις ΗΠΑ αλλά και στην Ευρώπη» υπογραμμίζει ο Τζ. Πιτέλα, προσθέτοντας ότι η πρόκληση που έχει να αντιμετωπίσει τώρα η Ευρώπη είναι η ανάγκη να μεταρρυθμιστεί και να γίνει ένα «αντίσωμα ικανό να εξισορροπήσει και να καταπολεμήσει αυτόν τον ιό».

«Πρέπει να φέρουμε την επανάσταση στην Ε.Ε., προκειμένου να αποκτήσει η Ευρώπη τα κατάλληλα εργαλεία για να αντιμετωπίσει τις παγκόσμιες προκλήσεις» σημειώνει.

Ο Ιταλός Σοσιαλιστής συνεχίζοντας αναφέρει πως η «νίκη του Τραμπ είναι τρομακτική για όλους» και ότι θα ήταν «λάθος» να στιγματιστούν ως «ανίδεοι ή βάρβαροι» όσοι πιστεύουν «στα ψέματα του Τραμπ, της Λε Πεν, του Φάρατζ, του Ορμπάν ή του Κινήματος των Πέντε Αστέρων».

«Τώρα περισσότερο από ποτέ πρέπει να επανασυνδεθούμε με τους "χαμένους της παγκοσμιοποίησης"» τονίζει ο Τζ. Πιτέλα. Τέλος, εκφράζει την πεποίθηση ότι ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ «παρά τις προεκλογικές του δηλώσεις» θα παραμείνει προσηλωμένος στις «διατλαντικές σχέσεις» και θα «σεβαστεί την κληρονομιά του Ομπάμα» σε θέματα όπως «η κλιματική αλλαγή, οι στόχοι βιώσιμης ανάπτυξης και άλλες κοινές προκλήσεις».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2016, 13:34