Τουλάχιστον 35 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 40 τραυματίστηκαν όταν δύο αυτοκίνητα παγιδευμένα με εκρηκτικά ανατινάχθηκαν μπροστά από εμπορικό κέντρο στο κέντρο της Βαγδάτης, σύμφωνα με αστυνομικές και ιατρικές πηγές.

Η πρώτη έκρηξη οφειλόταν σε αυτοκίνητο που ήταν παρκαρισμένο σε χώρο στάθμευσης σε μικρή απόσταση από το εμπορικό κέντρο και η δεύτερη σε ένα δεύτερο παγιδευμένο με εκρηκτικά όχημα, το οποίο οδηγούσε βομβιστής-καμικάζι, διευκρίνισε αξιωματικός της ιρακινής αστυνομίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή του Υπουργείου Εσωτερικών του Ιράκ διευκρίνισε ότι η διπλή βομβιστική επίθεση διαπράχθηκε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας). Τα καταστήματα σε αυτό το εμπορικό κέντρο ήταν ακόμη ανοιχτά για τις αγορές του Σαββατοκύριακου και ενόψει της Έιντ αλ Άντχα, της μουσουλμανικής γιορτής της θυσίας. 

Το πρακτορείο ειδήσεων Άμακ, όργανο προπαγάνδας της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Χαλιφάτο, μετέδωσε ότι δύο βομβιστές-καμικάζι έβαλαν στόχο «μια συγκέντρωση σιιτών» στην Οδό Παλαιστίνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης