Μετά το Τέξας, τώρα και το Τεννεσί μπαίνει στη μάχη της απαγόρευσης των διάσημων saggy trousers– κοινώς των χαμηλοκάβαλων παντελονιών που κάνουν θραύση, στους εφήβους κυρίως. Το περασμένο καλοκαίρι, η πολιτεία του Τέξας αποφάσισε ότι όσοι φορούν τέτοια παντελόνια δεν θα μπορούν να ανεβαίνουν στα λεωφορεία.

«Ανέβασέ τα ή βρες άλλο μέσο μεταφοράς» προειδοποιούσαν οι επιγραφές στα λεωφορεία της πόλης Φορτ Γουόρθ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τώρα, η πολιτεία του Τεννεσί καλεί κι αυτή όσους τα φορούν ή να τα ανεβάσουν ή να μην τα φορούν και μάλιστα με νόμο που πέρασαν οι πολιτειακές αρχές.

Σύμφωνα με τον νόμο, οι σχολικές επιτροπές θα μπορούν να αποφασίζουν τις ποινές που θα επιβάλουν στους μαθητές που φορούν saggy και γενικότερα ρούχα που κρίνονται ως άσεμνα και απρεπή.

Η κίνηση… ποινικοποίησης των ενδυμάτων βρίσκει και επικριτές και υποστηρικτές στις τάξεις των εφήβων, αφού άλλοι λένε ότι καθένας θα πρέπει να μπορεί να επιλέγει ελεύθερα τι θα φορέσει και άλλοι παραδέχονται ότι δεν τους αρέσει να βλέπουν τα εσώρουχα των άλλων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νομοσχέδιο πέρασε με ενθουσιασμό από τη Γερουσία της Πολιτείας και τη Βουλή των Αντιπροσώπων, ενώ υπολείπεται η υπογραφή του κυβερνήτη.

Εάν εγκριθεί ο νόμος, θα αρχίσει να ισχύει από την 1η Ιουλίου.

Τα saggy, που έγιναν μόδα από τους τραγουδιστές της hip hop, έχουν τις ρίζες τους στις … αμερικανικές φυλακές, όπου οι δεσμοφύλακες αφαιρούσαν τις ζώνες από τους τροφίμους, ώστε να μην τις χρησιμοποιούν ως φονικά όπλα ή εργαλεία αυτοκτονίας. Ο ισχυρισμός ότι αυτό το «λουκ» σήμαινε ότι ο κρατούμενος είναι «ερωτικά διαθέσιμος» θεωρείται άλλος ένας αστικός μύθος.

Επιμέλεια: Χριστίνα Ρωμηού

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης