Ο τυφώνας Nicole μαστίγωσε τις Βερμούδες με καταστροφικούς ανέμους και καταρρακτώδεις βροχές μέχρι και την Πέμπτη το απόγευμα, αφήνοντας εκατοντάδες σπίτια χωρίς ρεύμα. Οι ισχυρές βροχοπτώσεις και ο άνεμος διαχέεται και στη διάρκεια της νύχτας στις ακτές της νησιωτικής χώρας του Βορείου Ατλαντικού.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που τυφώνας Κατηγορίας 4 αναπτύχθηκε στη λεκάνη του Ατλαντικού κατά το μήνα Οκτώβριο. Ο Matthew ήταν ένας τυφώνας κατηγορίας 4, αλλά έφτασε στην Κατηγορία 5 νωρίτερα αυτό το μήνα στην Καραϊβική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο τυφώνα, μόνο επτά μεγάλοι τυφώνες έχουν περάσει εντός 40 ναυτικών μιλίων από τις Βερμούδες, σύμφωνα με τις εγγραφές που ξεκίνησαν το 1851.

Ο Υπουργός Εθνικής Ασφάλειας των Βερμούδων, κ. Ηon. Jeffrey Baron προέτρεψε τους νησιώτες να μην επαναπαυθούν και να συνεχίσουν να μένουν ως επί το πλείστον σε εσωτερικούς χώρους λόγω των ισχυρών ανέμων, σύμφωνα με μια υπουργική δήλωση που έγινε σήμερα.

Στις Βερμούδες κατοικούν περίπου 65.000 άνθρωποι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καθώς η καταιγίδα απομακρύνεται από τις Βερμούδες, μια σαφέστερη εικόνα των ζημιών άρχισε να αναδύεται. Η εφημερίδα Royal αναφέρει ότι η καταστροφή έχει… διαδεχθεί το φόβο καθώς η Νικόλ προκάλεσε καταρρεύσεις σπιτιών και ηλεκτροφόρων καλωδίων, σοβαρές βλάβες οδοστρώματος, ξερίζωσε δέντρα και στέγες από κτίρια. Ολόκληρες περιοχές παραμένουν πλημμυρισμένες και γι’ αυτό οι αρχές προέτρεψαν τους ανθρώπους, να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους για την ασφάλειά τους.

Τα σχολεία και τα κυβερνητικά γραφεία παρέμειναν κλειστά την Παρασκευή, ενώ το διεθνές αεροδρόμιο του νησιού αναμένεται να ανοίξει σε λίγες ώρες.

Το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων προειδοποιεί πάντως, πως ριπές ανέμου κοντά ή πάνω από τα 120 mph (193 χλμ/ώρα) εξακολουθούν να δημιουργούν κινδύνους και σήμερα.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης