Το 64% των Βούλγαρων θεωρεί ότι πρέπει να κατασκευαστεί ο πυρηνικός σταθμός στην πόλη Μπέλενε, στο βόρειο τμήμα της χώρας, σύμφωνα με έρευνα που διενεργήθηκε από την εταιρία δημοσκοπήσεων “Afis Agency”. Συγκεκριμένα, το 43% των ερωτηθέντων απαντά ότι η καταστροφή στην πυρηνική μονάδα στη Φουκουσίμα στην Ιαπωνία δεν επηρέασε την γνώμη του για το θέμα, το 37% δήλωσε ότι του δημιούργησε αμφιβολίες και το 11% ότι επιβεβαίωσε την άποψή του.

Την ιδέα διεξαγωγής δημοψηφίσματος για την κατασκευή του πυρηνικού σταθμού στηρίζει το 72% των ερωτηθέντων. Τα ευρήματα της έρευνας δείχνουν ότι σε περίπτωση διεξαγωγής δημοψηφίσματος, το 50% του δεξιού εκλογικού σώματος θα ψήφιζε «ναι» στην κατασκευή της πυρηνικής μονάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 69% των υποστηρικτών του κυβερνώντος κεντροδεξιού κόμματος GERB «Πολίτες για την Ευρωπαϊκή Ανάπτυξη της Βουλγαρίας» στηρίζουν το σχέδιο κατασκευής του πυρηνικού σταθμού. Το σχέδιο εγκρίνει και το 56% των υποστηρικτών του ακροδεξιού εθνικιστικού κόμματος ATAKA και το 46% των υποστηρικτών του είναι αρνητικό. Η έρευνα διεξήχθη το χρονικό διάστημα 3-8 Μαΐου του 2011, σε δείγμα 1.010 ατόμων που ζουν στην πρωτεύουσα, στα περιφερειακά κέντρα, σε μικρές πόλεις και σε χωριά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης