Βραζιλία-Covid-19: Κλειστές οι πλαζ του Ρίο αυτό το Σαββατοκύριακο

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 19 Μαρτίου 2021, 18:07
Βραζιλία-Covid-19: Κλειστές οι πλαζ του Ρίο αυτό το Σαββατοκύριακο

Ο δήμαρχος του Ρίο ντε Τζανέιρο ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή ότι κλείνουν όλες οι πλαζ της βραζιλιάνικης πόλης αυτό το Σαββατοκύριακο σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η μετάδοση του κορωνοϊού, τη στιγμή που οι νοσηλείες στις μονάδες εντατικής θεραπείας καταγράφουν αριθμό ρεκόρ.

Από αύριο, Σάββατο, η πρόσβαση στις ακτές του πολύ τουριστικού μέρους θα απαγορευτεί πλήρως, «συμπεριλαμβανομένης της πρόσβασης για άθληση και για θαλάσσια μπάνια», διευκρίνισε ο Εντουάρντο Πάες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Η κατάσταση είναι πολύ κρίσιμη και απευθύνω έκκληση στους κάτοικους του Ρίο: ήρθε η ώρα μείνετε στο σπίτι σας», επέμεινε.

Πριν από έναν χρόνο, στη αρχή της πανδημίας, οι ακτές είχαν κλείσει εντελώς σε ένα πρώτο στάδιο αλλά στη συνέχεια επιτράπηκαν τα θαλάσσια μπάνια υπό τον όρο οι λουόμενοι να μην μένουν αρκετή ώρα στην άμμο.

Αυτό δεν εμπόδισε οι ακτές να γεμίζουν από κόσμο σε σταθερή βάση, και όλες οι απαγορεύσεις τελικά να αρθούν τον Νοέμβριο, ακριβώς πριν από το καλοκαίρι στο νότιο ημισφαίριο.

Η δημαρχία του Ρίο είχε ήδη ανακοινώσει και άλλους περιορισμούς τις τελευταίες εβδομάδες, συγκεκριμένα απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 23.00 έως τις 05.00 και το κλείσιμο των μπαρ και των εστιατορίων από τις 9 το βράδυ.

Ο Εντουάρντο Πάες προέβλεψε τη λήψη «ακόμη πιο περιοριστικών μέτρων» τη Δευτέρα, μετά τη συνεδρίαση με την επιστημονική επιτροπή που κατευθύνει τις αποφάσεις των δημοτικών Αρχών.

Σύμφωνα με τον τελευταίο επιδημιολογικό απολογισμό που ανακοινώθηκε σήμερα το πρωί, 620 ασθενείς νοσηλεύονταν στις μονάδες εντατικής θεραπείας των δημόσιων νοσοκομείων του Ρίο την Πέμπτη, ανεβάζοντας το ποσοστό πληρότητας στο 95%.

Ο Covid-19 έχει σκοτώσει 34.697 ανθρώπους στην Πολιτεία του Ρίο ντε Τζανέιρο, η οποία έχει 17 εκατομμύρια κατοίκους.

Το ποσοστό των θανάτων είναι 201 ανά 100.000 κατοίκους, το τρίτο υψηλότερο στη χώρα, πολύ παραπάνω από τον εθνικό μέσο όρο (137) σε αυτή τη χώρα όπου 287.499 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον κορωνοϊό.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 19 Μαρτίου 2021, 18:07