Βρέθηκε ο εξάχρονος Falcon

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2009, 22:40
Βρέθηκε ο εξάχρονος Falcon
O FalconΣτον ουρανό τον έψαχναν στη γη τον βρήκαν. Ο λόγος για το μικρό 6χρονο αγόρι από το Κολοράντο, το οποίο θεωρούνταν εξαφανισμένο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο μικρός βρέθηκε στη σοφίτα του σπιτιού του.

Νωρίτερα, οι Αρχές του Κολοράντο των ΗΠΑ βρέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού. Έκαναν αγωνιώδεις προσπάθειες για τον εντοπισμό του εξάχρονου που νόμιζαν ότι πέταξε σε ύψος 7.000 ποδιών στον ουρανό του Denver, μέσα στο αυτοσχέδιο σκάφος-μπαλόνι, το οποίο ο πατέρας του χρησιμοποιούσε για μετεωρολογικούς σκοπούς.

Το χρονικό της περιπέτειας...Το μπαλόνι προσγειώθηκε σε χωράφι, αφότου πρώτα -σύμφωνα με τον πατέρα του μικρού- ανέβηκε σε ύψος 7.000 ποδιών, περίπου 40 μίλια βόρεια από το Denver, χωρίς όμως τον  Falcon. Τότε εκφράστηκαν οι πρώτοι φόβοι πως ο 6χρονος μπορεί να έπεσε από το αυτοσχέδιο αερόστατο.Η Αστυνομία είχε δηλώσει ότι ο εξάχρονος και ο αδερφός του έπαιζαν στην πίσω αυλή του σπιτιού τους, όταν το μεγαλύτερο αγόρι είδε τον εξάχρονο να μπαίνει στο αυτοσχέδιο ιπτάμενο μπαλόνι και να απογειώνεται.Το σκάφος εντοπίστηκε να πετάει πάνω από τη γειτονική κομητεία Γουέλντ. Οι τοπικές Αρχές, σε συνεργασία με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας προσπαθούσαν για αρκετή ώρα να το κατεβάσουν.

Ωστόσο, μεγάλη εντύπωση είχε προκαλέσει η δήλωση του εκπρόσωπου του σερίφη της κομητείας Λάριμερ, ο οποίος είπε:

«Το αερόστατο δεν ήταν φτιαγμένο για να μεταφέρει οποιονδήποτε. Το καλάθι του είναι πολύ μικρό και όχι καλά προσαρτημένο». Μία δήλωση, η οποία αποδείχτηκε προφητική, καθώς το παιδί ουδέποτε μπήκε στο αερόστατο.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2009, 02:16