Βρετανία-Covid-19: Έκτακτη σύσκεψη κορυφαίων υπουργών συγκάλεσε ο Τζόνσον

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 19 Δεκεμβρίου 2020, 00:54
Βρετανία-Covid-19: Έκτακτη σύσκεψη κορυφαίων υπουργών συγκάλεσε ο Τζόνσον

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον συγκάλεσε το βράδυ της Παρασκευής μια απρογραμμάτιστη σύσκεψη των κορυφαίων υπουργών του προκειμένου να συζητήσουν πώς θα περιορίσουν τη νέα, πιο μολυσματική, παραλλαγή του νέου κορωνοϊού, υποστηρίζει στην ηλεκτρονική έκδοσή της η εφημερίδα The Telegraph.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, ενδέχεται να ανακοινωθούν ακόμη και σήμερα Σάββατο πιο αυστηρά περιοριστικά μέτρα. Πιθανότατα σε αυτά να περιλαμβάνεται και η απαγόρευση των ταξιδιών από τη νοτιοανατολική Αγγλία (συμπεριλαμβανομένου και του Λονδίνου) προς την υπόλοιπη χώρα.

Ένας εκπρόσωπος του πρωθυπουργού είπε ότι δεν είναι σε θέση να σχολιάσει αυτές τις πληροφορίες.

Τη Δευτέρα η βρετανική κυβέρνηση εκτίμησε ότι η αύξηση των μολύνσεων ενδέχεται να συνδέεται εν μέρει με αυτή τη νέα παραλλαγή του SARS-CoV-2.

Η Telegraph γράφει επίσης ότι κυβερνητικοί αξιωματούχοι αναμένουν ότι στις 28 ή 29 Δεκεμβρίου θα εγκριθεί το εμβόλιο της εταιρείας AstraZeneca και του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, κάτι που θα βοηθήσει να επιταχυνθεί η εκστρατεία εμβολιασμού του πληθυσμού.

Νωρίτερα την Παρασκευή ο Τζόνσον είπε ότι ελπίζει να μην χρειαστεί να επιβληθεί και νέο λοκντάουν στην Αγγλία μετά τα Χριστούγεννα.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 19 Δεκεμβρίου 2020, 00:54