Το Λονδίνο σκοπεύει να δημιουργήσει νέες στρατιωτικές βάσεις στην Καραϊβική και στη Νοτιοανατολική Ασία, αφού ολοκληρώσει τη διαδικασία του Brexit, ανέφερε η «Sunday Telegraph», επικαλούμενη τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Γκάβιν Ουίλιαμσον.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός χαρακτήρισε το Brexit ως τη «μεγαλύτερη στιγμή» για τη Μεγάλη Βρετανία από το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, επισημαίνοντας ότι θα επιτρέψει στο Λονδίνο να «ανακατευθύνει τις δυνάμεις του με διαφορετικό τρόπο» και να «διαδραματίσει τον ρόλο στην παγκόσμια σκηνή που ο κόσμος αναμένει από τη Μεγάλη Βρετανία».

«Για τόσο πολύ καιρό — κυριολεκτικά εδώ και δεκαετίες — τόσο μεγάλο μέρος της εθνικής μας προσοχής έχει επικεντρωθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτή είναι η στιγμή μας να γίνουμε και πάλι ένας αληθινά παγκόσμιος παίκτης», τόνισε.

Ο υπουργός Άμυνας δήλωσε επίσης ότι η εγκατάλειψη της Ε.Ε. θα επιτρέψει στη Μεγάλη Βρετανία να διαμορφώσει βαθύτερους δεσμούς με την Αυστραλία, τον Καναδά, τη Νέα Ζηλανδία, καθώς και με τις χώρες της Καραϊβικής και της Αφρικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μια ανώνυμη πηγή κοντά στον Ουίλιαμσον δήλωσε νωρίτερα στην εφημερίδα ότι νέες βάσεις θα μπορούσαν να τοποθετηθούν μέσα στα επόμενα χρόνια στη Σιγκαπούρη ή το Μπρουνέι, στη νήσο Μοντσεράτ ή στη Γουιάνα.

Η Μεγάλη Βρετανία διαθέτει σήμερα 15 υπερπόντιες στρατιωτικές βάσεις, συμπεριλαμβανομένων των νήσων Φώκλαντ, της Κύπρου, του Καναδά, του Γιβραλτάρ και του Ινδικού Ωκεανού.
Πηγή: Sputnik

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης