Βρετανία: Τουριστική οδηγία ΥΠΕΞ για όσους προτίθενται να ταξιδέψουν στην Ελλάδα

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2019, 14:47
Βρετανία: Τουριστική οδηγία ΥΠΕΞ για όσους προτίθενται να ταξιδέψουν στην Ελλάδα

Τουριστική οδηγία προς τους Βρετανούς πολίτες που προτίθενται να ταξιδέψουν για το εξωτερικό εξέδωσε το ΥΠΕΞ της χώρας.

Το υπουργείο απευθύνεις σαφείς προειδοποιήσεις προκειμένου να αποφεύγουν τις απεργίες, τα κουνούπια και ενημερώνονται για τους κινδύνους πυρκαγιάς.  Επιπλέον σημειώνει ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο τρομοκρατικών επιθέσεων στην Ελλάδα. 
 

Σύμφωνα με τις οδηγίες, οι τουρίστες ενδεχομένως να βρεθούν αντιμέτωποι με καθυστερήσεις στα ελληνικά αεροδρόμια, καθώς από τις 7 Απριλίου ελέγχονται τα διαβατήρια όλων των Ευρωπαίων πολιτών που ταξιδεύουν από και προς χώρες εκτός της ζώνης Σένγκεν και την Βρετανία. 

Το υπουργείο επισημαίνει ότι στη χώρα μας γίνονται τακτικά απεργίες κάποιες φορές με ειδοποίηση την τελευταία στιγμή, που προκαλούν προβλήματα στις συγκοινωνίες. 

Καλεί τους τουρίστες να ενημερώνονται για τον καιρό που πολλές φορές εκδηλώνει ακραία φαινόμενα, ανάμεσα τους και πυρκαγιές. 

«Υπήρξε ένας αριθμός υποθέσεων του ιού του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα το 2018. Θα πρέπει να σκεφτείτε μέτρα προστασίας προκειμένου να μειώσετε την έκθεση στα κουνούπια. Για παράδειγμα να χρησιμοποιείτε απωθητικό κουνουπιών όταν βρίσκεται σε εξωτερικούς χώρους και να κλείνετε τις πόρτες και τα παράθυρα ή να χρησιμοποιείται σήτες», γράφει η οδηγία. 


 

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2019, 14:54